Nogomet

Šporar pomagal Panathinaikosu do nove zmage

Atene, 06. 02. 2023 12.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Minuli konec tedna so bili v svojih klubih ponovno na delu nekateri slovenski nogometni reprezentanti. Atenski Panathinaikos, ki je v zadnjem času v rezultatski krizi in ni več prvi na lestvici, se je le vrnil na zmagovalno pot. Mini serijo tekem brez zmage je prekinil v dvoboju z zadnjeuvrščeno ekipo v Grčiji Lamio. Za ekipo iz grške prestolnice je v sodnikovem podaljšku v polno meril ljubljanski napadalec Andraž Šporar, ki je tekmo začel na klopi. Za Šporarja je to osmi gol v sezoni grškega prvenstva in skupno trinajsti v vseh tekmovanjih.

Več videovsebin
  • Nova epizoda Fuzbala!: Intervju z Benjaminom Verbičem
    26:34
    Nova epizoda Fuzbala!: Intervju z Benjaminom Verbičem
  • Pogovor s slovenskim reprezentantom Andražem Šporarjem
    02:20
    Pogovor s slovenskim reprezentantom Andražem Šporarjem
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V grškem prvenstvu sta bila v preteklem tednu odigrana dva kroga ligaškega tekmovanja. Panathinaikos, kjer si kruh služijo trije slovenski reprezentanti Andraž Šporar, Adam Gnezda Čerin in Benjamin Verbič, je sprva v gosteh klonil proti Asterasu iz Tripolija, v zadnjem krogu pa je doma gostil Lamio ter klub z dna lestvice ugnal z 2:0. Drugi zadetek za zeleno-bele iz grške prestolnice je v sodnikovem dodatku dosegel 28-letni Šporar, ki je v igro vstopil le nekaj minut pred tem. Adam Gnezda Čerin je srečanje pričel od prve minute, zaradi okrevanja po poškodbi pa je bil tokrat odsoten krilni napadalec Benjamin Verbič.

Slovenci v tujini
Slovenci v tujini FOTO: Sofascore.com

Spomnimo, Šporar se je pred začetkom sezone k 20-kratnim grškim prvakom preselil iz lizbonskega Sportinga, nazadnje pa je bil kot posojeni igralec član angleškega drugoligaša Middlesbrougha, s katerim je v minuli sezoni v FA pokalu izločil tudi Manchester United in Tottenham ter se z ekipo zavihtel v četrtfinale. Za Middlesborough je Šporar na 35 tekmah dosegel osem golov. Panathinaikos je v lanski sezoni v grškem prvenstvu osvojil četrto mesto, v letošnji sezoni pa mu je sprva šlo fantastično, saj je bil kar trinajst krogov neporažen, po pavzi zaradi SP v Katarju pa so rezultati precej slabši. Na zadnjih petih tekmah je zabeležil le dve zmagi in izgubil prvo mesto na lestvici. Šporar je v tej sezoni v prvenstvu dosegel osem golov in je drugi strelec kluba.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.