Nogomet

Svetovni podprvaki vendarle dobili sprejem v francoski prestolnici

Pariz, 19. 12. 2022 22.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kljub drugačnim napovedim so Francozi danes zvečer pripravili manjši sprejem za svoje nogometaše, ki so se po porazu v finalu svetovnega prvenstva vrnili v domovino. Sprva je francoska nogometna zveza (FFF) sprejem odpovedala, a se pozneje odločila, da ga bo vendarle izvedla v omejeni obliki.

Danes je FFF sicer sprva napovedala, da sprejema ne bo. Po besedah predsednika FFF Noela Le Graeta so si želeli igralci in vodstvo po pristanku v domovini zgolj oditi domov. A popoldne je zveza sporočila, da sprejem vendarle bo. 

Po pristanku letala okrog 20. ure je avtobus z nogometaši krenil proti trgu Concorde, kjer so se že nekaj ur zbirali navijači. Že prej so sicer odpovedali klasični mimohod po Elizejskih poljanah, kjer francoski športniki ob uspehih radi pozdravljajo svoje privržence.

Malo pred 22. uro so navijači, zbralo se jih je več tisoč, lahko pozdravili srebrne nogometaše. Ti so po prihodu v središče mesta odšli na balkon hotela Crillon, od koder so nato pomahali svojim privržencem, prva sta bila tam selektor Didier Deschamps in kapetan Hugo Lloris, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Prva ocena časnika L'Equipe je bila, da se je na trgu zbralo 10.000 navijačev, ki so najmočnejši aplavz namenili najboljšima strelcema ekipe, Kylianu Mbappeju in Olivierju Giroudu.

Francozi so v nedeljo v svojem četrtem finalu SP izgubili drugič. Pred štirimi leti so v Rusiji osvojili naslov.

Francoski nogometaši žrtve rasističnih spletnih napadov

Štirje francoski nogometaši so bili po koncu finalne tekme svetovnega prvenstva v Katarju, ko je Francija izgubila proti Argentini po enajstmetrovkah, žrtve spletnih napadov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Randal Kolo Muani, ki je imel v 120. minuti izjemno priložnost za zmagoviti gol, a je zadel argentinskega vratarja, ter Aurelien Tchouameni in Kingsley Coman, ki sta zgrešila enajstmetrovki, so bili deležni rasističnih zmerljivk na družbenih omrežjih. 

Trenutek, ko bi Randal Kolo Muani Francozom skoraj zagotovil tretji naslov svetovnih prvakov
Trenutek, ko bi Randal Kolo Muani Francozom skoraj zagotovil tretji naslov svetovnih prvakov FOTO: AP

Kolo Muani je moral na svojem Instagram profilu celo izklopiti možnost komentarjev zaradi žaljivk. Na dogajanje so se odzvali pri münchenskem Bayernu, kjer igra Coman, in svojega igralca podprli. "FC Bayern ostro obsoja rasistične napade na Comana. Stojimo za tabo, King. Za rasizem v športu ni prostora," so v nemškem klubu zapisali na Twitterju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po poročanju časnika L'Equipe pa so spletni nadlegovalci napadli tudi vratarja Huga Llorisa, ker ni ubranil nobene argentinske enajstmetrovke.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
21. 12. 2022 08.40
+0
Še enkrat in zadnjič. Gospe in gospodje, GOSPOD LIONEL MESSI, NO1 ZA VEČNE ČASE.
Kaveljc
20. 12. 2022 13.55
-3
Nehajte hvaliti Messija in Mbappeja. Kako to, da sta ravno Francija in Argentina igrali v finalu svetovnega prvenstva v Katarju. Aja PSG financira KATAR in čisto slučajno tam igrata Messi in Mbappe.
mptour
20. 12. 2022 08.13
-2
Enkrat kolonialist, vedno kolonialist. Ker niso delali dobro, bi jih tepli.....
Mcmrtfg
20. 12. 2022 08.25
-2