Nogomet

'Testenine v Toskani? Zaenkrat le hotel – trening – hotel.'

Ljubljana, 27. 07. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Božidar Bulat
Komentarji
2

Empoli je mesto v Toskani, ki leži približno 30 kilometrov zahodno od Firenc. Znano je po bogati zgodovini, izvrstni kulinariki in kakovostni kapljici, pa tudi po svojem nogometnem klubu, istoimenskem Empoliju. Gre za palčka v primerjavi z italijanskimi velikani, ki pa jim je skozi več kot stoletni obstoj znal večkrat premešati štrene. V prihajajoči sezoni mu bo pri tem pomagal tudi Slovenec Petar Stojanović.

Desni bočni branilec Slovenije, nekdaj Maribora in še nedavno zagrebškega Dinama, ki ga označuje za "Real Madrid na Balkanu", se je odločil za nov izziv: "V svojem Dinamu sem bil pet let in pol. Tam sem doživel največje uspehe v karieri. Ni bilo lahko zapustiti tega kluba, pravzaprav se še nisem poslovil, saj sem tu zaenkrat le na enoletni posoji. Recimo temu, da sva si z Dinamom vzela premor. Bomo videli, kako se bodo stvari odvijale naprej," o (začasnem) slovesu od hrvaške metropole pove Petar Stojanović

V novem klubu je šele nekaj dni, prvi občutki so dobri, pravi. Da je klub organiziran, sta mu pred prihodom potrdila tudi nekdanji član Empolija Miha Zajc in zdajšnji Leo Štulac. To mu je močno olajšalo odločitev: "Menim, da vsi vedo, kaj pomeni igrati v Serie A. To je bila moja želja. Priložnost se je ponudila, s svojim zastopnikom (Amirjem Ružnićem, op. p.) in družino sem malo razmislil o vsem skupaj. Skupaj smo se odločili, da je to pravi korak v moji karieri." 

Petar Stojanović
Petar Stojanović FOTO: Damjan Žibert

Lepot in dobrot Toskane se mu še ni uspelo naužiti, pravi. Trenutno je njegov ritem: hotel – trening – hotel. Sezona bo naporna. "Vsi dobro vemo, kako zahtevna je Serie A, še posebej za manjše klube, kakršen je trenutno Empoli. Naš cilj je, da obstanemo v prvi ligi, če bo uspelo še kaj več, toliko boljše," je realen Ljubljančan. Tega s soigralci, ki jih bo izbral selektor Slovenije Matjaž Kek, že septembra čaka "ura resnice" – proti Malti in Slovaški doma ter Hrvaški v gosteh: "Čakajo nas težke tekme. Upam, da bomo vsi zdravi. Dali bomo vse od sebe. Jasno, naša največja želja je, da se uvrstimo na svetovno prvenstvo." Več pa ... le en klik stran.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bofur
27. 07. 2021 10.20
+2
Italija je zanimiva država. Vsaka dežela ima svoje posebnosti, jezikovne, zlasti pa tudi kulinarične. In Toskana je sicer zibelka italijanskega jezika, govorjeno toskansko narečje, oziroma firenško, je najbolj podobno čisti italijanščini. Kulinarično pa je Toskana netipična Italija. Jedo meso, florentinec, fižol, krompir, olivno olje, znani so po mineštrah (ribolita), v Firencah na ulicah ulični kuharji prodajajo sendviče z ... vampi. V Toskano pa so bile klasične testenine in pizze dejansko uvožene.
FamousFancyFukish
27. 07. 2021 21.29
če bi bil frelih, bi si zaželel mlado meso, ma kake testenine...