Nogomet

Tottenham je na domačem stadionu končal evropsko sezono

London, 08. 03. 2023 23.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po Bayernu, Chelseaju in Benfici smo dobili še četrtega četrtfinalista letošnje Lige prvakov. Tottenham na domačem stadionu ni uspel doseči zadetka in premagati Milana, ki je prednost s prve tekme (1:0) uspešno ubranil in nazaj v Italijo odšel z remijem 0:0.

Tottenham pod vodstvom Antonia Conteja niha med rezultatsko uspešnostjo in sila ne navdihnjeno igro na nogometnih zelenicah. Njihov prvi zvezdnik Harry Kane z odličnimi predstavami in številnimi zadetki redno lepi obliže na njihove številne rane in vprašanje kakšen Tottenham bo vsakič stopil na igrišče, je vedno legitimno. Londončani so pred prihodom Milana izgubili na zadnjih dveh tekmah proti Wolverhamptonu v Premier ligi in Sheffield Unitedu v FA pokalu. Vsekakor domači navijači tribun na stadionu Tottenham Hotspur niso napolnili z brezpogojno samozavestjo. Po porazu 1:0 na prvi tekmi osmine finala so Angleži proti Italijanom reševali svojo sezono.

Prvi zvezdnik Tottenhama Harry Kane tokrat ni uspel rešiti svojega moštva
Prvi zvezdnik Tottenhama Harry Kane tokrat ni uspel rešiti svojega moštva FOTO: AP

Na drugi strani je Milan kljub skromnem petem mestu v domači Serie A na pot proti angleški prestolnici krenil v pozitivnem vzdušju. Za to ni bila kriva zgolj zmaga na prvi tekmi osmine finala, ampak tudi tri zaporedne zmage, ki so ji sledile v domačem prvenstvu. Že drugi zaporedni dan se je tekma Lige prvakov v Londonu začela z deset minutno zamudo, saj sta zamujala avtobusa obeh klubov, tako kot Borussijin dan prej. Roko na srce bi moštvi lahko svojo odsotnost z zelenice podaljšali za dodatnih 45 minut, saj občutne razlike za zbrano občinstvo ne bi bilo. Izjemno previdna in disciplinirana igra obeh moštev je poskrbela za sila dolgočasen prvi polčas brez omembe vrednih priložnosti pred obema goloma.

Statistika tekme Tottenham - Milan
Statistika tekme Tottenham - Milan FOTO: Sofascore.com

Drugi polčas je ponudil bolj zanimivo predstavo, predvsem po drugem rumenem kartonu Tottenhamovega branilca Cristiana Romera v 77. minuti. Sledil je pritisk domačega moštva, ki pa je bil pričakovano jalov. Milan si je priigral številne lepe priložnosti, a Fraser Forster ni bil premagan. Na koncu sta se moštvi razšli brez zadetkov in Milan je poleg Bayerna, Chelseaja in Benfice postal še četrti četrtfinalist letošnje Lige prvakov.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.