Nogomet

Tuchel se bo 'hladil' eno tekmo, a se še ni sprijaznil s sodniškimi napakami

London, 20. 08. 2022 11.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trenerja londonskih moštev v Premier League, Chelseajev Thomas Tuchel in Tottenhamov Antonio Conte, sta med zadnjim derbijem večkrat prišla v konflikt, na koncu tekme sta bila oba "nagrajena" z rdečima kartonoma. Angleška zveza je izrekla kazni obema trenerjema, Tuchel pa je še vedno nezadovoljen, kako se je (zaradi sodniških napak) tekma razpletla.

Thomas Tuchel in Antonio Conte
Thomas Tuchel in Antonio Conte FOTO: AP

Trenerja Thomas Tuchel in Antonio Conte sta bila bolj kot nogometaši v središču dogajanja na derbiju med Chelseajem in Tottenhamom. Tekmeca sta se razšla z remijem (2:2), Spursi so izid izenačili v sodnikovem podaljšku. Toda že med tekmo, pa nato tudi ob koncu, so med trenerjema obeh moštev letele "iskre". Med njima je prišlo tudi do fizičnega kontakta, ko Tuchel ob koncu tekme ni izpustil Contejeve roke, tako da je prišlo do verbalnega dvoboja in precej žolčnega prepira, več pa so verjetno preprečili v obeh taborih, saj so ju ločili. Oba sta jo odnesla z rdečima kartonoma.

Predvsem Tuchel je bil zelo nervozen in se je precej pritoževal nad glavnim sodnikom Taylorjem, pa tudi nad sodnikom, zadolženim za VAR, Mikom Deanom. Slednji je naknadno tudi priznal napako, ker se ni odločil za posredovanje, saj je branilec Tottenhama Cristian Romero močno povlekel za lase Chelseajevega Marca Cucurello in ga spravil na tla (lahko bi dobil rdeči karton), čez nekaj minut pa je Tottenham rezultat izenačil.

Vodstvo tekmovanja je kaznovalo oba trenerja. Tuchel je bil deležen večje kazni, tudi zaradi njegovih kritik na račun sodnikov po tekmi, zato je dobil eno tekmo prepovedi vodenja moštva in 35 tisoč angleških funtov oziroma dobrih 41 tisoč evrov denarne kazni, Conte pa bo moral plačati 15 tisoč funtov (dobrih 17 tisoč evrov). Tuchelova prepoved vodenja tekme še ni uradna, kar pomeni, da bo Nemec lahko vodil moštvo na nedeljski gostujoči tekmi proti Leedsu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"To bom preživel," je dejal Tuchel na novinarski konferenci. "Ta (kazen, op. p.) ni problem. Seveda sem bil pripravljen na to, saj vemo za možnost, da so lahko posledice. Nekoliko težje je sprejeti odločitev glede na kontekst, na prekršek dve minuti pred golom, nekoga v naši ekipi so potegnili za lase. Bolj me skrbi, zakaj je trajalo tako dolgo, da so to povedali," je dejal Tuchel. 

"Na žalost to ne bo spremenilo stvari, a odločitev je več kot le slaba odločitev.  Lahko razpravljamo neskončno, vendar je to nov nivo, kar se tiče napačnih odločitev. In za tako očitno in jasno napako s tako ogromnimi posledicami za izid tekme je bilo vse skupaj zelo, zelo težko sprejeti in razumeti. Ne morem razumeti, da odrasel človek, sodnik, potrebuje od nedelje do petka, da prizna to napako," je še dejal nemški trener.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Karlossantana
21. 08. 2022 15.39
Tuchel antipatičen do konca, ampak ima prav!
21. 08. 2022 10.45
-1
Kaki antipat je tale tuchel neverjetno
bohinj je zakon
20. 08. 2022 14.56
+1
Bila je prilika, da ga..........Zakaj ga ni?
športnik66
20. 08. 2022 14.19
+2
Tale Tuchel je en bum.ar. Obnaša se kot en mulc v puberteti. Čudak.