Nogomet

Vijoličasti gledajo le še naprej: Kar se nam je zgodilo, ne pride več v poštev

Maribor, 01. 11. 2022 11.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aktualni slovenski nogometni prvaki so niz treh zaporednih porazov prekinili z remijem v Celju. Čeprav so vijoličasti zabili tri gole, so se s štajerskega derbija domov vrnili le s točko. Mariborčani imajo pred vodilno ljubljansko Olimpijo debelih devetnajst točk zaostanka, za mesta, ki vodijo v Evropo, pa osem. Zdi se, da bodo izhod v mednarodno areno za naslednjo sezono iskali le preko pokalnega tekmovanja, čeprav je prvenstvo še zelo dolgo.

Mariborčani so bili v štajerskem derbiju le kakšno minuto oddaljeni od prve zmage po dolgem času. Na koncu so se po prejetem golu v sodniškem podaljšku morali zadovoljiti s točko.
Mariborčani so bili v štajerskem derbiju le kakšno minuto oddaljeni od prve zmage po dolgem času. Na koncu so se po prejetem golu v sodniškem podaljšku morali zadovoljiti s točko. FOTO: NK Maribor

Trener Maribora Damir Krznar je po treh zaporednih porazih govoril o discipliniranju igralcev, a tudi o iskanju žarka upanja. 

Nogometaši Olimpije imajo po odigranih 15. krogih PLTS na vrhu lestvice enajst točk prednosti pred Koprom in Celjem ter že 19 pred branilcem naslova Mariborom.

Zdelo se je, da bo ta posvetil v Celju, kjer so državni prvaki pokazali napadalno boljšo igro kot v prejšnjih krogih. Za nameček so se po dvakratnem zaostanku vrnili in celo obrnili izid v svojo korist, ki so ga držali do 94. minute. Takrat pa so Celjani, za katere sta zadela dva nekdanja Mariborčana, izenačili. "Opazna je bila boljša podoba, z drugačno govorico telesa. Moštvo se je odzvalo po treh zaporednih prvenstvenih porazih, kljub trem doseženim zadetkom pa na gostovanju v Celju ni dočakalo popolnega zadoščenja," pišejo na uradni klubski spletni strani. "Za gledalce je bila tekma atraktivna, za nas na igrišču nekoliko turbulentna. Celjani so dvakrat vodili, nam je uspel preobrat. Čeprav smo dobili drugi gol takoj po vrnitvi iz slačilnice, smo se dobro odzvali. Pokazali smo pravi odnos, značaj in resnično nam je žal, da smo bili tako blizu, a nam je na koncu vendarle zmanjkalo za zmago," je bil v izjavi za spletno stran vijoličastih izčrpen Žan Vipotnik, ki je zabil za vodstvo s 3:2 v 73. minuti, vendar so Celjani gostitelji uspeli rešiti točko in mladi napadalec ni ostal avtor odločilne poteze. Zadnje tekme so zaznamovale težave z učinkovitostjo, tudi z ustvarjanjem priložnosti. Tokrat se je mreža tekmecev zatresla trikrat ... "Stopili smo skupaj kot ekipa. Kar se nam je zgodilo, ne pride več v poštev. Šli smo na glavo, prihajali z igro do obetavnih situacij. Dobro smo se počutili na igrišču, ekipa je bila na želeni ravni, z razpoloženimi posamezniki," pravi Vipotnik.

Navijači maribora že komaj čakajo, da se bo na zelenice vrnil Josip Iličić. Bo 34-letni Kranjčan preporodil vijoličaste?
Navijači maribora že komaj čakajo, da se bo na zelenice vrnil Josip Iličić. Bo 34-letni Kranjčan preporodil vijoličaste? FOTO: Luka Kotnik

Iz Celja z mešanimi vtisi, hkrati pa tudi z dodatnim zagonom
"Ker smo vodili dejansko skoraj do konca, še v sodniškem podaljšku, je seveda bilo prisotno precejšnje razočaranje. Boleče je spoznanje, da nismo dobili ustrezne potrditve boljše predstave, je pa ta tekma dobra popotnica za nadaljevanje sezone. Predvsem glede učinkovitosti. Glede zadetkov smo lahko zadovoljni, da nam je steklo po željah. Povsem smo že usmerjeni k tekmi proti Muri, ko bodo navijači znova z nami na tribunah in storili bomo vse, da bomo tokrat imeli dovolj razlogov za popolno zadovoljstvo," je pogovor za mariborsko spletno stran sklenil 20-letni napadalec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ivan z Doba
02. 11. 2022 17.04
+1
Ko pride še "preporoditelj", bodo vsi zadovoljni. Na antidepresivih in antipsihotikih.
Gulaž
01. 11. 2022 17.34
Ni borbe za dres in grb ze dolgo
grande_pedro
01. 11. 2022 16.26
Čas je da krmilo Nk Maribor prevzame Mirza Sprečo, ni druge...
SON?EK 12
01. 11. 2022 15.38
-2
ni vsako leto dobro leto za maribor.tudi munchester united ni na vrhuncu.važno da je koper pri vrhu.hehe
ivan z Doba
01. 11. 2022 15.19
+10
Iličič jim pridaja blagovno znamko. Z vsem spoštovanjem do minulega dela, Iličič je svoje že zdavnaj odbrcal.
inside1
01. 11. 2022 15.11
+4
pa ne vem, če so ravno vsega krivi igralci, večino že, če ne vejo, da jim je posel, da igrajo nogomet. Mislim, da je Šuler tudi med tistimi, od kar je zraven, gre samo dol.......
dugi159
01. 11. 2022 15.58
+1
Moras vedet , da unih silingov iz evrope ni vec veliko ostalo . Se bojim , da drugo leto ne bo za boljse igralce
grande_pedro
01. 11. 2022 14.35
+2
v poštev ne pridejo tipi kalibra šuler, zagotovo!!!
Hc4life
01. 11. 2022 13.57
+6
Tak je če klub vodita dva komika ,Šuler in Šalca
Styria
01. 11. 2022 15.23
+1
bbreg
01. 11. 2022 13.45
+8
Od NK Maribor ni ostalo drugo kot klubske barve ter grb.
gogi_
01. 11. 2022 12.49
+5
Krznar naklada k smiljan mori. Ce vidte da ne gre z tretjerazrednim trenerjem je cas za nekoga domacega,ki zna jezik in pizna nogomet. Krznar ne zna ne eno ne drugo. S tako ekipo bi Milanic delal darmar. Me prav zanima laksne izgovore bo tokrat iskal po naslednji blamazi. Ce z nekom ne gres skupaj je treba to priznat in cimprej v dobro obeh strani prenehat sodelovanje. Clovek je popolnoma brez energije in nima motivacijskih sposobnosti. Ce je trener mevza ne more bit ekipa drugacna.
motorist_mb
01. 11. 2022 12.41
+7
Letos bougo,mlade igralce not in delat ekipo za drugo leto ampak tud to bo bougo 😁
mackon08
01. 11. 2022 12.21
+7
Seveda to kar se je zgodilo v Celju ne pride v poštev. Mura vam nasipapar komadov in ne boste imeli sreče da 2 gola date kot v Celju.
User513426
01. 11. 2022 15.17
-2
saj bodo zdaj še Vidmarja kupil. pravijo da imajo premal golmanov