Nogomet

Vse obtožbe proti Masonu Greenwoodu opuščene

Manchester, 02. 02. 2023 16.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britansko tožilstvo je opustilo obtožbe poskusa posilstva ter fizičnega napada proti angleškemu nogometašu Masonu Greenwoodu. 21-letni napadalec Manchester Uniteda je bil zaradi domnevnega posilstva in fizičnega napada na nekdanje dekle aretiran lanskega januarja, od sredine oktobra pa je bil tudi v priporu.

Masona Greenwooda so prvič aretirali konec lanskega januarja zaradi domnevnega posilstva in fizičnega napada na nekdanje dekle Harriet Robson. Robsonova je posnetek verbalnega nasilja, na katerem ji nekdanji fant jasno grozi, objavila na socialna omrežja. Poleg videoposnetka je objavila tudi svoje slike okrvavljenega telesa, polnega modric, in zapisala: "Za vse, ki vas zanima, kaj mi v resnici počne Mason Greenwood." 

21-letnika je nato policija zaslišala tudi zaradi domnevnih groženj s smrtjo. Enaindvajsetletnega napadalca Manchester Uniteda, ki ga je klub nemudoma suspendiral, so po plačilu varščine izpustili iz pripora. A se je sredi oktobra zadeva ponovno zapletla, ko je Greenwooda policija aretirala zaradi domnevne kršitve pogojev varščine. Kasneje je britansko tožilstvo sporočilo, da je Greenwooda nato tudi obtožilo poskusa posilstva ter fizičnega napada.

Mason Greenwood
Mason Greenwood FOTO: AP

Sedaj pa se je v zadevi, ki je na Otoku požela veliko pozornosti, zgodil nov preobrat, saj je v izjavi za javnost glavna nadzornica policije mesta Manchester in širšega okrožja Michaela Kerr sporočila: "Glede na veliko medijsko pokritost tega primera je pošteno, da z vami delimo novico, da 21-letni moški, ki je bil aretiran in obtožen v zvezi s preiskavo, uvedeno januarja 2022, ni več v kazenskem postopku."

"Preiskovalna skupina je ostala v rednem stiku s pravno ekipo in je posredovala vse podatke, zato razumemo razloge za prekinitev postopka na tej stopnji in da ta odločitev ni bila sprejeta zlahka. Kljub zanimanju medijev in javnosti za ta primer smo se odločili, da ga ne bomo podrobneje komentirali," je še pojasnila Kerrova.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Greenwood, ki je na 129 tekmah za United dosegel 35 golov, je poleg suspenza s strani Rdečih vragov izgubil pogodbo z ameriškim športnim opremljevalcem Nike, iz računalniške igre Fifa pa je bila posledično tudi odstranjena njegova podoba.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bebec
03. 02. 2023 18.30
Zakaj so detektorji laži?Ali so sploh verodostojni?
coca.eskim
04. 02. 2023 15.08
+1
Sickk 2
02. 02. 2023 19.47
-1
Sam strpat u arest oz keho
Bebec
02. 02. 2023 18.08
+2
Vprašanje kaj je res.To vesta samo ona dva.
the kop
02. 02. 2023 17.10
+5
zato pa čim dlje stran od žensk!! Uničila kariero in življenje mlademu fantu!!
MASTERS 2
02. 02. 2023 17.06
+3
Pocestnica se je sam udarla pa izsiljačino dela.