Nogomet

Wales v zadnji minuti do točke na Poljudu, Španija boljša od Norveške

Split, 25. 03. 2023 22.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V soboto so kvalifikacije za Euro 2024 začele še reprezentance v skupinah A, D in I. Ogromno pozornosti je bilo usmerjene v Split, kjer je Hrvaška po golu Andreja Kramarića vodila vse do zadnje minute sodniškega dodatka, ko je na 1:1 izenačil Nathan Broadhead. Španija je premagala Norveško s 3:0, Kosovo je remiziralo na gostovanju v Izraelu (1:1).

V skupini A je Škotska doma s 3:0 ugnala Ciper, z dvema goloma v izdihljajih tekme se je izkazal vezist Manchester Uniteda Scott McTominay. Na večerni tekmi je furija premagala Norveško (3:0), ki je bila brez poškodovanega Erlinga Haalanda. Prvi gol za Špance je že v 13. minuti dosegel nekdanji nogometaš zagrebškega Dinama Dani Olmo. V drugem delu je dvakrat v polno meril Joselu

Veselje Hrvatov po golu Andreja Kramarića za zmago nad Walesom.
Veselje Hrvatov po golu Andreja Kramarića za zmago nad Walesom. FOTO: AP

28. minuta je tekla na Poljudu, ko je Andrej Kramarić Hrvaško popeljal v vodstvo proti Walesu. Dolgo se je zdelo, da bo to dovolj za zmagovit uvod vatrenih, saj gostje niso imeli resnejših priložnosti. V tretji minuti sodniškega dodatka pa je iz nič udaril Nathan Broadhead, ki je utišal sicer glasno hrvaško občinstvo. Po podaji iz avta je bil v kazenskem prostoru gostov najvišji Chris Mepham, ki je žogo podaljšal na drugo vratnico, kjer je bil ob pravem času na pravem mestu 24-letni debitant, sicer član angleškega tretjeligaša Ipswicha. 

V skupini D smo spremljali še derbi med Armenijo in Turčijo. Državi imata zaradi pestre zgodovine še vedno neporavnane račune, tokrat pa so se veselili gostje. Armenci so povedli po avtogolu Ozana Kabaka,  v 34. minuti je izenačil Orkun Kokcu, v 63. pa je za popoln preobrat poskrbel Karem Akturkoglu

V skupini I smo videli tri tekme. Švica je v Belorusiji brez težav slavila, v domači mreži je odjeknila celo petarda (0:5). Renato Steffen je že do 29. minute dosegel hat-trick. Kosovo je prišlo do remija v Izraelu (1:1), zlato priložnost za zmago gostov je v zaključku zapravil Milot Rashica. Romunija pa je v Andori upravičila vlogo favorita in slavila z 2:0. 

V nedeljo bo drugo zmago v teh kvalifikacijah iskala Slovenija. Po slavju v Kazahstanu tokrat v Stožice prihaja San Marino. Matjaž Kek je bil na novinarski konferenci jasen, da ga zanimajo zgolj in samo tri točke. Vse drugo kot rutinirana zmaga Slovenije bi veljalo za pravo senzacijo. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.