Nogomet

Zidane bo moral še počakati: Deschamps ostaja na francoski klopi

Pariz, 20. 12. 2022 11.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
2

Francoski nogometni idol Zinedine Zidane bo morda moral še malo počakati, da bo postal selektor galskih petelinov. Po informacijah športnega dnevnika L'Equipe naj bi zdajšnji selektor Didier Deschamps le nekaj dni po porazu v finalu svetovnega prvenstva proti Argentini podaljšal pogodbo – celo do svetovnega prvenstva 2026.

Uradno odločitev, ali bo trener svetovnih prvakov iz leta 2018 podaljšal pogodbo, ki se mu izteče konec decembra, še ni padla.

Didier Deschamps, ki reprezentanco uspešno vodi od leta 2012, ima vso podporo šefa zveze Noela Le Graeta, piše L'Equipe. Tudi francoski predsednik Emmanuel Macron je v nedeljo spodbudil trenerja, naj nadaljuje svoje poslanstvo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Odkar nekdanji zvezdnik sredine igrišča vodi Francijo, je ta postala velesila v svetovnem nogometu: poleg dveh finalov svetovnega prvenstva je ekipa trikolorov zaigrala tudi v finalu EP leta 2016.

Njegov nekdanji soigralec Zinedine Zidane pa se sicer večkrat znajde med možnimi nasledniki Deschampsa, potem ko je Real Madrid popeljal do treh zmag v Ligi prvakov.

Za Deschampsa se zanimajo tudi pri njegovem nekdanjem klubu Juventusu, še piše francoski športni dnevnik, tako da je tudi njegova vrnitev v klubski nogomet povsem možna.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kritika1
20. 12. 2022 15.24
+1
Kakorkoli, Francija ni na SP pokazala nič velikega, je pa imela izjemno srečo, kar dva kazenska strela, povsem upravičeno, da ne bo pomote. Ali je to razlog za menjavo selektorja, o tem res ne moremo soditi mi, to je stvar njihove nogometne zveze in verjetno vedo zakaj so se tako odločili. Tu na Balkanu bi jasno zamenjali vse in to takoj, na koncu bi verjetno zamenjali tudi sodnike, pa morda še publiko! Tudi Nemci se ne gredo Balkanskih igric, kjer ni potrplenja, kjer popraz ali dva pomenita že konec sveta, ampak ali se kdo sploh vpraša, kdo bi osvojil naslov SP, če bi vse ekipe zmagovale? Se sploh zavedamo, kako razmišljamo, ko se pričakuje, da bodo vsi "favoriti zmagovali"? Bi morda za spremembo dojeli, da danes ni več ekip, ki so že v naprej odpisane, da vsaka ekipa želi zmagati. To je nogomet in za zmago se mora poklopiti vse ali vsaj večina stvari. So dnevi, ko preprosto ne gre, tudi najboljšim.
Dany75
20. 12. 2022 13.44
+0
Sramota kake mučke se dogajajo...sami vplivneži imajo tu glavno besedo,zato pa so taki razdori...in nič boljše nebo...dve tekmi še pogrne,pol pa ga bodo rade volje zamenjali...