Odbojka

ACH Volley pred polnimi tivolskimi tribunami izgubil s turško Bankaro

Ljubljana, 30. 11. 2022 22.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Odbojkarji ACH Volleyja so v tretjem krogu lige prvakov zabeležili drugi poraz. V Tivoliju jih je na tekmi skupine E po izenačenem boju s 3:2 (17, -20, -23, 23, 12) premagala turška ekipa Ziraat Bankara, ki je nasploh letos prvič zmagala v ligi prvakov.

Poraz Ljubljančanov v boju za drugo mesto in s tem nastop v osmini finala še ni usoden, jasno pa je, da bodo morali varovanci Radovana Gačiča izgubljeni točki nekje nadomestiti, za to bodo imeli še tri priložnosti.

Zaenkrat so sicer še na drugem mestu, imajo štiri točke, točko več od nemškega Powervolleys Dürna in dve več od Ankare, ampak bodo v nadaljevanju pri teh dveh ekipah gostovali, za zaključek pa bodo gostili še vodilno Perugio, ki je v tretjem krogu Düren premagala s 3:0. ACH Volley je pred 14 dnevi zabeležil prvo zmago v ligi po petih letih, oranžni zmaji so bili prepričani, da lahko na drugi zaporedni domači tekmi vknjižijo še drugo. A naleteli so na razpoloženega tekmeca, ki je tiste, ki so videli njegov poraz v Dürnu kar nekoliko presenetil, in dokazal, da znajo igrati dobro tudi na gostovanjih in ne samo v domači dvorani, v kateri so me drugimi namučili Perugio.

Da so prišli do pomembne zmage, je zaslužen predvsem njihov servis. Že na začetku tekmo so izkoristili težave slovenskih prvakov s sprejemom in povedli z 12:5. Slovenci so sicer za tem vzpostavili ravnotežje se približali na 14:18, toda zaključek je spet pripadel gostom, ki so gladko prišli do vodstva z 1:0, že v prvem nizu so dosegli štiri ase in tri bloke. Na začetku drugega niza se je položaj obrnil. V njem so bili domači tisti, ki so ušli, po zaslugi Nikole Gjorgieva in Alena Šketa, ki sta v nizu skupaj dosegla 12 točk, pa prednost zadržali do konca. Ko so po izenačenem boju izkoristili drugo zaključno žogo za vodstvo z 2:1, je marsikdo v polnem Tivoliju pomislil, da so tudi strli odpor tekmeca. A ta se ni dal, boj za vsako točko se je nadaljeval, gosti so v četrtem prišli do prednosti 12:8, domači so jih lovili, a ujeli jih niso.

Odbojkarji ACH Volleya so v napetem obračunu elitne Lige prvakov morali priznati premoč turški Bankari.
Odbojkarji ACH Volleya so v napetem obračunu elitne Lige prvakov morali priznati premoč turški Bankari. FOTO: Damjan Žibert

Tako je zmagovalca odločil tie break, ki ga je ACH začel z vodstvom 2:0, toda prednost se je hitro preselila na stran tekmecev, ti so jo znali zadržati do konca. Najučinkovitejša igralca tekme sta bila oba korektorja. Pri domačih je Gjorgiev dosege 31 točk, sprejemalec Šket jih je dodal 19, pri gostih pa Nizozemec Wouter Ter Maat 30.

"Izjemno vzdušje in težka tekma s kar nekaj preobrati. V prvem nizu smo delovali premalo odločno, kar so tekmeci s pridom izkoristili. Potem pa smo se sprostili in zaigrali bistveno bolje. Na koncu so o zmagovalcu odločale malenkosti in tokrat nismo bili mi na srečni strani," je po porazu dejal Gačič, Klemen Šen, ki je tokrat v drugem nizu zamenjal Mateja Köka, je dodal: "Velika škoda za poraz, ki bi nam že zdaj odprl marsikatera vrata. Vendar nič še ni izgubljenega. Danes smo dokazali, da se znamo kosat z najboljšimi ekipami in s to miselnostjo bomo odpotovali tudi v Nemčijo. Moramo umiriti glave, saj nas že v soboto čaka derbi v državnem prvenstvu."

Liga prvakov, skupina E, 3. krog, izid:
ACH Volley - Ziraat Bankara 2:3 (17:25, 25:20, 25:23, 23:25, 12:15)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.