Odbojka

Urnaut do dveh zmag proti vodilni ekipi prvenstva

Perugia, 06. 02. 2023 12.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski reprezentanti in reprezentantke v svojih klubih po Evropi in v Aziji še naprej igrajo na visoki ravni in so bili tudi minuli vikend zaslužni za zmage svojih ekip, ki se že borijo za čim boljša izhodišča v končnicah prvenstev.

Gregor Ropret v dresu Perugie.
Gregor Ropret v dresu Perugie. FOTO: Luka Kotnik

V Italiji Perugia še naprej ostaja neporažena. Tokrat je moštvo Gregorja Ropreta, ki je v igro za kratek čas vstopil v drugem nizu, s 3:1 odpravila Piacenzo. Do nove zmage je prišel tudi Rok Možič, njegova Verona je bila v gosteh z 1:3 prepričljivejša od Monze, naš sprejemalec pa je tokrat poskrbel za 16 točk, od tega 11 z napadom (55-odstotna uspešnost), tri s servisom in dve z blokom.

BR Volleys Saša Štalekarja je v nemškem prvenstvu nanizal novo zmago, potem ko je bil s 3:0 uspešnejši od Dürna. Naš srednji bloker je v treh nizih dosegel štiri točke, dve z napadom (50-odstotna uspešnost) in dve z blokom. VfB Friedrichshafen se je v gosteh z 1:3 veselil zmage nad Lüneburgom. Dejan Vinčić je soigralcem dobro delil žoge, obenem pa se je izkazal s servisne črte, Žiga Štern pa je igral v prvih treh nizih in nanizal sedem točk, štiri z napadom (44-odstotna uspešnost), tri pa z blokom. Darja Eržen je z Erfurtom vknjižila zmago s 3:0 nad Neuwiedom, priložnost za igro pa je dobila v vseh treh nizih in dosegla dve točki, obe z napadom.

Na Japonskem je Tine Urnaut z JTEKT Stings minuli vikend zabeležil dve zmagi proti vodilni ekipi prvenstva, Wolfdogs iz Nagoje. Slovenski kapetan je bil odličen na prvi tekmi, na kateri je v statistiko vpisal 20 točk (17 točk z napadom, tri z blokom), na drugi tekmi pa je prispeval devet točk (pet z napadom, po dve pa z blokom in servisom).

V Turčiji je bila Saša Planinšec še enkrat več uspešna z Aydinom, ki je z 1:3 slavil v gosteh pri ekipi Bolu Bld. Naša blokerka je obračun zaključila s petimi točkami, tri je dosegla z napadom (43-odstotna uspešnost), dve z blokom. V Grčiji sta do nove zmage prišla tudi Alen Pajenk in Tonček Štern, ki sta z Olimpiakosom porazila Skidras, oba naša reprezentanta pa sta pred polfinalnimi tekmami evropskega pokala Challenge dobila priložnost za počitek.  

Saša Planinšec
Saša Planinšec FOTO: Miro Majcen

Tudi Sara Najdič je s Herceg Novijem v črnogorskem prvenstvu osvojila vse tri točke in se s soigralkami razveselila zmage nad Luko Bar. Na Madžarskem Fatum Nyiregyhazi ni uspelo presenetiti favoriziranega Vasasa, ekipa Selene Leban, ki je tokrat dosegla štiri točke, je izgubila s 3:0. Nekoliko slabši vikend imata za seboj tudi Mija Šiftar in Eva Zatkovič, saj je St-Raphael v 18. krogu francoskega prvenstva s 3:0 izgubil z Nantesom, pri čemer Šiftarjeva ni igrala, Cannes, za katerega je bila Zatkovičeva na igrišču na kratko le v prvem nizu, pa doma ni imel možnosti proti Mulhousu.

Dnipro Mirte Velikonja Grbac se poslavlja od češke lige, v kateri je nastopal doslej, in se vrača v Ukrajino, našo reprezentantko pa z ekipo čakajo še nastopi v ligi MEVZA in evropskem pokalu. Na Poljskem je bila tekma 23. kroga prvenstva med Asseco Resovio, za katero igrata Jan Kozamernik in Klemen Čebulj, ter Jastrzebski Wegielom prestavljena.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.