Odbojka

Ljubljančani pred domačimi gledalci po jubilejni, dvajseti naslov

Ljubljana, 23. 04. 2024 14.15 | Posodobljeno pred 10 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

S sredino tretjo finalno tekmo v Hali Tivoli se nadaljuje boj za naslov državnega prvaka pri moških v letošnji sezoni. Aktualni slovenski prvaki, odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, so po dveh odigranih tekmah v odličnem položaju, saj so se v preteklem tednu veselili zmage tako na domačem parketu Hale Tivoli kot tudi v nedeljo na neugodnem terenu v Kamniku.

Bodo Ljubljančani osvojili že svoj 20. naslov državnih prvakov?
Bodo Ljubljančani osvojili že svoj 20. naslov državnih prvakov? FOTO: ACH Volley

V sredo se nadaljuje boj za naslov odbojkarskega državnega prvaka. Ljubljančani so si v seriji na tri zmage že priigrali dve, kar pomeni, da so na dobri poti, da v svojo zbirko dodajo še 20. naslov. Toda kljub odličnemu vzdušju v oranžnem taboru tako strokovni štab kot tudi igralci umirjajo situacijo in se zavedajo, da je vsaka tekma poglavje zase. Skrajno motivirani in pozitivno naravnani čakajo na morda že odločilni derbi. Pred dvobojem je glavni trener Ljubljančanov Matjaž Hafner povedal: "V Tivoliju še zdaleč ne pričakujemo lahkega dela. Kamničani nimajo ničesar več za izgubiti in bodo šli na glavo. Vendar mi moramo vztrajati pri svoji igri, biti dovolj agresivni, se spodbujati in boriti za vsako žogo. Verjamem, da nam bo ta recept na koncu prinesel uspeh in nasmehe na obraze."

Da so pripravljeni na tretjo finalno tekmo in da bo treba tudi na sredini tekmi zaigrati z enakim pristopom kot na prejšnjih dveh, dodaja tudi Alen Šket, eden vidnejših oranžnih mož v finalni seriji: "Seveda se za nas ne bi moglo odviti bolje, kot se je. Smo v dobri formi, energija v ekipi je prava in na tem moramo graditi tudi tretjo tekmo. Vemo, od kod pretijo največje nevarnosti Calcita in naredili bomo vse, da jih tudi tokrat zaustavimo."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.