Odbojka

Kamničanke proti Zagrebčankam

Ljubljana, 28. 06. 2022 19.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na sedežu Evropske odbojkarske zveze smo spremljali žreb evropskih pokalov za sezono 2022/23, nasprotnike v kvalifikacijah za Ligo prvakinj ter pokalih CEV Cup in CEV Challenge pa so dobili tudi slovenski predstavniki.

Kamničanke se bodo merile z Zagrebčankami.
Kamničanke se bodo merile z Zagrebčankami. FOTO: Calcit Volley

V Luksemburgu se je odvijal žreb evropskih pokalov z rekordnimi 216 ekipami iz 37 držav, ki se bodo med seboj merile za tri lovorike. V boj za evropsko krono se podajajo tudi najuspešnejši slovenski klubi. Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana bodo v sezoni 2022/23, kot piše na uradni spletni strani OZS, igrali v elitni Ligi prvakov in so že uvrščeni neposredno v skupinski del tekmovanja, na nasprotnike pa bodo morali počakati do 16. septembra, ko bo na sporedu žreb. V skupinski del Lige prvakinj se bodo skušale uvrstiti tudi slovenske prvakinje, odbojkarice Calcit Volleyja, ki jim je žreb v oktobrskih kvalifikacijah najprej namenil zagrebško Mladost.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V drugem kakovostnem razredu evropskih klubskih tekmovanj, v pokalu CEV, se bo v moški konkurenci naš podprvak Calcit Volley v prvi 32-ini finala srečal z eno od poraženih ekip iz prvega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov, odbojkarice Nove KBM Branik pa bodo, kot poroča spletna stran OZS, tekmovanje začele v prvi 16-ini finala, ko se bodo pomerile s poražencem dvoboja med srbsko Crveno zvezdo Beograd in finskim Polkkyjem iz Kuusama.

V pokalu CEV Challenge, ki se bo začel 11. oktobra, Merkur Maribor čaka dvoboj z ukrajinskim moštvom Epicentr-Podoljanj Horodok, Panvita Pomgrad pa si bo napredovanje skušala zagotoviti v obračunu s finskim Tiikeritom Kokkola. V pokal CEV Challenge so bile prijavljene tudi odbojkarice OD Krim, a so se v klubu zdaj odločili, da se nastopu odpovedo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.