Drugi športi

Dan četrtih mest Slovenije

Alžir, 29. 06. 2022 07.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski balinarji so na sredozemskih igrah v alžirskem Oranu izgubili tri polfinalne tekme in nato še dve za tretje mesto. Poleg četrtih mest Martina Zdauca in Nine Volčina je to mesto osvojila tudi telovadka Lucija Hribar v finalu mnogoboja. Balinarka Tadeja Petrič bo v sredo kot zadnja slovenska predstavnica v tem športu na teh SI lovila bronasto medaljo v natančnem zbijanju. V polfinalu je izgubila dvoboj z Italijanko Valentino Basei, svetovno prvakinjo.

Žan Luka Zelko
Žan Luka Zelko FOTO: STA

Martina Zdauca je v tekmi za bronasto medaljo v hitrostnem zbijanju s 44:36 premagal Hrvat Marin Miličević. Primorec je pred tem v polfinalu s 43:45 izgubil proti Francozu Alexandru Chiratu. Nina Volčina je v polfinalu hitrostnega zbijanja izgubila s Turkinjo Inci Ece Öztürk z 28:34, v boju za bron pa je nato klonila še proti Italijanki Sereni Traversi, bilo je 36:38. Lucija Hribar je bila četrta v finalu mnogoboja, 14. pa Sara King. V sredo bodo finalni nastopi telovadk po orodjih, Tjaša Kysselef bo nastopila na preskoku, Lucija Hribar in Zala Trtnik pa na dvovišinski bradlji.

Slovenski vaterpolisti, Matija Bernard Čanč je edini dal dva gola, so na zadnji tekmi skupinskega dela s 6:11 izgubili s Črno goro in končali na tretjem mestu v skupini B. V sredo bodo igrali tekmo z Grčijo v razvrstitvi od petega do osmega mesta. Rokometaši so izgubili tudi drugi dvoboj predtekmovalne skupine A, s 34:36 (12:22) jih je premagala Tunizija. Precej boljši drugi polčas je bil premalo za preobrat in končni uspeh. Staš Slatinek Jovičić je bil s sedmimi goli prvi strelec slovenske izbrane vrste.

Peter Hribar, Ana Tofant in Katarina Stražar so izgubili prve dvoboje ekipnega tekmovanja v namiznem tenisu, Tofantova in Hribar sta dobila drugega. Zmagal pa je Deni Kožul. Dan potem, ko je v odločilnem dvoboju zagotovil Sloveniji zlato v ekipnem delu, je s 4:1 ugnal Ciprčana Mariosa Yiangoua, nato pa še s 4:3 Italijana Mihaia Razvana Bobocico.

V badmintonu se je v četrtfinale uvrstil Andraž Krapež, po zmagi v prvem krogu je v osmini finala z 2:0 premagal Egipčana Adhama Elgamala. Petra Polanc je prvi dvoboj izgubila z 0:2 kot tudi Nika Arih in Miha Ivanič. Teniška igralca Sebastian Dominko in Maj Premzl sta v četrtfinalu v paru izgubila, z 2:0 v nizih sta bila boljša Maročana Elliot Joseph Jean Benchetreit in Adam Ralph Kalifa Moundir.

V jadralnem razredu ilca 7 je Žan Luka Zelko po dveh dneh skupno na četrtem mestu, Liamu Orlu trenutno skupna uvrstitev kaže 21. mesto, vendar je pri njem v ponedeljkovem drugem plovu prišlo do napake v rezultatih. Ti kažejo, da je bil diskvalificiran, regatni odbor pa še ni obdelal zahteve za popravek uvrstitev. Lin Pletikos je v razredu ilca 6 po dveh dneh skupno na devetem mestu, prav tako je na skupno devetem mestu med jadralkami na deski razreda iqfoil tudi Lina Eržen.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

komarec
29. 06. 2022 08.25
Kar se balinarjev tiče, trenutno nimamo dobre ekipe ali pa nočemo poslati najboljše. Z Zdavca je znano da je sposoben vrhunskih rezultatov a na takih tekmah kot je domače prvenstvo kjer ima samozavest, ko gre pa malček bolj zares mu pa rokca zadrhti. V mlade, ki so perspektivni pa premalo vlagamo.