Drugi športi

Dirka po Alpah Bardetu, Pinot do etapne zmage po 1008 dneh

Lienz, 22. 04. 2022 18.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Francoski kolesar Romain Bardet (Team DSM) je skupni zmagovalec petdnevne dirke po Alpah. V zadnji etapi v okolici avstrijskega Lienza je sicer slavil njegov rojak Thibaut Pinot (Groupama-FDJ). Slednji je vpisal prvo zmago po 1008 dneh. Nazadnje je bil najboljši v 14. etapi dirke po Franciji leta 2019.

Romain Bardet
Romain Bardet FOTO: AP

Thibaut Pinot je zmagal 32. v karieri, ciljno črto pa je kot eden od ubežnikov prečkal sedem sekund pred Špancem Davidom de la Cruzom (Astana Qazaqstan). Skoraj dve minuti je zaostal tretji Nemec Lennard Kämna (Bora-Hansgrohe). V ozadju je potekal boj za skupno zmago, ki je pripadel na koncu osmouvrščenemu Romainu Bardetu, kar je bilo dovolj za jubilejno deseto zmago za 31-letnika. V skupnem seštevku je zadržal 14 sekund naskoka pred Avstralcem Michaelom Storerjem (Groupama-FDJ) in moštvenim kolegom iz Nizozemske Thymenom Arensmanom (+0:16).

Na dirki je od Slovencev nastopil Domen Novak. V dresu Bahrain-Victoriousa je bil v vlogi pomočnika, današnje etape pa ni končal pred časovno zaporo. Najvišje je na petdnevni preizkušnji posegel v ponedeljkovi prvi etapi, ko je bil 60.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.