Drugi športi

Joshua v razočaranju metal pasove: Ti nisi močen, kako si me premagal?

Džeda, 21. 08. 2022 17.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
27

Pritisk je nekaj, kar vsak človek doživlja drugače. Po porazu proti Oleksandru Usiku v Savdski Arabiji je Anthony Joshua očitno odkril svoje meje in se zelo čustveno odzval. Po soočenju z Usikom in odhodu iz ringa, se je Anglež vrnil in iz ringa vrgel dva od treh pasov, ki jih je Usik osvojil. "Res težko rečem, da sem ponosen nase. Ne čutim ničesar. Globoko v svojem srcu sem razburjen," je dejal vidno razočaran Anglež.

"Ne zanima me moč. Jaz sem spreten. Ti nisi močen, kako si me premagal? S svojo spretnostjo. Jaz sem imel karakter in odločnost," je po zaključku borbe v Džedi, vidno razočaran Anthony Joshua dejal zmagovalcu pasov združenj WBA, IBF, WBO. Ukrajinec je ostal zelo miren in je svojega nasprotnika celo poskušal tolažiti. A Joshua ni popuščal, potem pa je dva pasova, ki ju je osvojil Oleksander Usik, vrgel iz ringa in prijel mikrofon. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Če bi poznali mojo zgodbo, bi razumeli mojo strast. Nisem bil petletni elitno nadarjeni deček, bil sem na poti v zapor. Plačal sem varščino in začel trenirati boks. Ta človek (Usik) je z zmago proti meni mogoče bi jaz lahko bil boljši pokazal strasti, ki jih je vložil. Prosim za aplavz našemu prvaku. On je neverjeten talent. Preučeval sem Ukrajino in vse šampione, ki so prišli iz tvoje neverjetne države. Istočasno, kar se tam dogaja zdaj ... Ne vem, kaj se tam dogaja, ampak ni lepo," je svoje nepovezane misli ubesedil vidno razočaran Joshua. Usik je po tem, ko se je dogajanje v dvorani umirilo, dejal: "Želim se zahvaliti vsem, ki so molili zame. To zmago posvečam svoji državi, družini, ekipi in vsem vojakom, ki branijo našo državo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sledila je novinarska konferenca

Na novinarski konferenci se je pojavil tudi britanski promotor Eddie Hearn. "Zelo sem ponosen na človeka poleg mene, ki se od začetka svoje kariere bori v veliki borbi, za veliko borbo. Ljudje včasih ne razumejo pritiska, ki ga nekdo v takem položaju lahko čuti. Ko ljudje govorijo o lakoti borca, si lahko ogledate garderobo Anthonyja Joshue in vidite njegovo lakoto," je okoliščine Joshuinega "izbruha" poskušal pojasniti Hearn.

"On je svoje celotno življenje posvetil boksu in ljudje se ne zavedajo, v kakšnem 'mehurčku' živi. Vsi v državi (Angliji) ga poznajo in imajo o njem svoje mnenje. Ne poznam nikogar, ki bi bil temu športu bolj posvečen. Nikoli ni bežal pred pritiskom. Vedno se je posvečal ljudem in vedno je poskušal navdihniti naslednjo generacijo. Neverjeten ambasador je," je nadaljeval promotor borbe.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Eden od zbranih novinarjev je Joshui postavil preprosto vprašanje. Si po borbi ponosen nase? "Res težko rečem, da sem ponosen nase. Ne čutim ničesar. Globoko v svojem srcu sem razburjen," je odgovoril Britanec in planil v jok. Znova je spregovoril Hearn: "Vidiš vse te popolne kr****e, številni so tudi nocoj na družabnih omrežjih, ki preveč govorijo in se predstavljajo kot dobri ljudje. Niso vzorniki, niso ambasadorji, niso nekdo, ki bi jaz želel, da navdihuje moje otroke. Ta odgovornost je ogromno breme, ki ga je vedno čutil. Je eden najbolj prijaznih ljudi, ki jih poznam. To, kar ste danes videli, so bila surova čustva, resnična oseba, ki je čutila pritisk in je res želela zmagati. Nikoli ne bo priznal, da čuti pritisk, ampak nemogoče ga je ne čutiti," je boksarja, s katerim sodeluje že dolgo, poskušal opisati Hearn.

Spregovoril tudi o Tysonu Furyju

"Tyson Fury je odkrito spregovoril o vseh težavah s svojim mentalnim zdravjem. Vidite, da (Anthony Joshua) joče. Leta je vsem kazal pogumen obraz. Človek, ki je preživel vse te psihične težave, draži nekoga, ko je ta na tleh. To pokaže, kakšen človek je Tyson Fury," je na objave Furyja na družabnih omrežjih odgovoril Hearn. Fury je namreč objavil posnetek, na katerem je borbo opisal kot eno najslabših težkokategornih v zgodovini. Dodal pa je tudi, da bi lahko sam premagal oba borca v istem dnevu.

Oleksandr Usyk in Anthony Joshua
Oleksandr Usyk in Anthony Joshua FOTO: AP

"Ne bodo vsi razumeli. Prihajalo je iz mojega srca. Jezen sem bil. Nase, na nikogar drugega. Govoril sem iz svojega srca. Nocoj se je v mojem ščitu pokazala majhna razpoka," je po tem, ko se je znova pomiril, dejal Joshua. Znova pa ni pozabil na zmagovalca borbe: "Ne pozabimo na prvaka Oleksandra Usika. Ne spomnim se, kaj sem rekel v ringu, ker sem bil tako čustven, ampak bi se mu rad zahvalil za sodelovanje v tako zgodovinski borbi."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kozorog123
23. 08. 2022 08.14
Sam še čakam novico, da se je spravil nad svoje domače... Nekateri ljudje šele ob porazih pokažejo svoj drugi obraz :(
blackkesi
22. 08. 2022 12.09
+0
Bednik konec je z njem najbolj beden fight kar sam jih gledau za naslov žaloat.
borut30
22. 08. 2022 08.17
+1
Žal pri vsem tem mi je edino, da ne bomo nikoli videli, kako Fury razbije Joshou na prafaktorje....... Škoda.
kepar11
21. 08. 2022 20.39
+9
Lepo da je Ukrajinec ptemagal Angleza ki so kot nacija najvecji kolonialisti...ampam ce se enkrat vidim ukrajinsko zastavo bom kar bruhal. Pa mi je zal Ukrajine samo ta propaganda za njo mi gre na zivce
Shisui
22. 08. 2022 14.54
+0
jare66
21. 08. 2022 20.26
+1
Fury alias Gipsi King, je bog za oba ta "polamaterska" borca.... Joshua misl ce je močan da je dobr boksar, Usik je pa prevec ozkogled...
Astrofix
21. 08. 2022 21.59
+4
tipicen komentar cloveka, ki o boksu pojma nima. Usyk je v boksu dosegel bistveno vec od Furyja. Usyk je med najbolj talentiranimi boksarji generacije. Olimpijsko zlato, nesporen prvak v cruiserweightu, sedaj je presel se med tezkase in ceprav je po konsituciji konkretno premajhen za HW (racunaj, da se je boril do 86kg prej!) je dobesedno izsolal 2xAJ, ki je sam OI prvak. Izreden fight IQ, tehnika in tempo, ki je primerljiv z welterasom ne pa težkašem. S Furyjem pa bo res težko, ker bo slednji res konkretno večji od njega.
poper00
22. 08. 2022 10.01
+3
To ,da je usik oskogled je težka neumnost.Fant ima največji repertuar in je najraznovrstnejši boksar danes.V svoji naravni kategoriji je isprašil vse kar se je dalo in je sedaj še prvak v težki.Proti Taysunu bi blo težko ,ker je tudi ta izvrsten tehničar poleg tega pa ogromen .
hottie22
21. 08. 2022 20.15
+1
MI RUSOFILI SMO PREPRIČANI DA JE JOSHUA BIL BOLJŠI!!!
crni jezdec
21. 08. 2022 20.07
-7
tale fury je pa res zgleda k rna piramida nobene postave okrogle joske pa se boxat ne zna samo naslanka se na nasprotnike nobene tehnike nima za njega je usyk profesor
Shisui
22. 08. 2022 14.51
+1
Jožajoža
21. 08. 2022 20.02
-2
Spet politične odločitve." Zmagal",ker je Ukrajinec,na evroviziji zmaga " ukrajine". A si lahko zamislite,kako se počuti " poraženec" ,ki je absolutno boljši,
čebelinko
21. 08. 2022 19.50
+7
Naredil je opico iz sebe s takim obnašanjem po borbi. Ego je huda stvar, če ga ne znaš nadzorovati, Joshua je po dvoboju pokazal, kako je, ko je ego zlomljen. Usyk ga je samo gledal in si mislil svoje, tako kot je treba, pusti norcu, da pove svoje in gremo dalje.
SAME KLOBASE
21. 08. 2022 19.20
+7
Najlepše je ko prepotentni arugantni športnik doživi poraz.... Človek je kot divjak iz pragozda ki ni vreden slave po vseh pravilih bi take idiote mogla športna zveza odstranit
Dinho8O
21. 08. 2022 19.10
+2
Se ob porazu mora imeti 5 min slave. Izredno slab sportnik, ki ne spoštuje nasprotnika. Zato pa je izgubil haha
bohinj je zakon
21. 08. 2022 19.10
+6
Vse dogovorjeno. Čez en mesec bo revanša istih borcev. Za 10 krat več denarja.
Tone 12345
21. 08. 2022 19.03
+5
Skos ti ukrajinci kličko usik vsem šenkan boks zaradi politike!
HUSO BOSS
21. 08. 2022 19.02
+6
MALO SO POGOLFALI VOJNA V UKRAJINI PA TO...
Tone 12345
21. 08. 2022 19.01
+6
Joshua sej usik ni res nič ampak ti nisi pa sploh nič!enega dvoboja nisi dobil preoričljivo!!vse ena sama megla !!
radar
21. 08. 2022 18.49
+3
Joshua bo moral narediti korak naprej v svojem slogu. Je velik, je močan in je prebran od njegovih pravih nasprotnikov. Kakšen šok je bil, ko je mišičastega atleta premagal majhen debelinko? Sedaj ga je Usyk in je vprašanje časa kdaj ga bo še nekdo drugi... borba za pasove pa se čedalje bolj oddaljuje.....
Hrast1234
21. 08. 2022 18.41
+6
Eurovizija 2?
flexilbe principles
21. 08. 2022 18.26
+8
Kakšna slovenščina. Katastrofa. Če že uporabljate Google Translate, vsaj počistite za sabo, da ne bo enkrat Usyk, drugič Usik, pa "res težko lahko rečem"... 🤣🤣🤣
Iniesta
21. 08. 2022 17.58
+7
Fjuri je najboljsi tezkokategornik …
Hellsrael
21. 08. 2022 17.58
+3
Josha je slab bokser ,to je dejstvo. Glede na njegove telesne reference, moc,,,,zalost. Skoda da ne bomo gledali vec boksr.poleg mike,edwarda, lenoxa.