Kolesarstvo

Ko sta glavni zvezdi Pogačar in Nibali

Milano, 20. 11. 2022 18.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar se je pred dobrodelnim kriterijem na ulicah Monte Carla zaustavil na obrobju Milana, kjer je bil prvi zvezdnik sprejema, na katerem ga je čakal tudi pevski dvoboj z ekipo Vincenza Nibalija.

Pogliano Milanese, občina na obrobju prestolnice Lombardije je bila sinoči prizorišče tradicionalnega sprejema kolesarjev, ki jih med elito zastopa italijanski agent Alex Carera oz. njegova agencija A&J. Dolgoletni zastopnik sveže upokojenega mojstra vrtenja pedal Vincenza Nibalija, enega redkih, ki se lahko pohvalijo z zmagami na vseh tritedenskih dirkah (Tour de France, Giro d'Italia, Vuelta), že dolga leta stoji ob strani prvemu Slovencu z zmago na dirki po Franciji Tadeju Pogačarju. Ravno športnik s Klanca pri Komendi, ki je tudi letošnjo sezono sklenil kot najboljši na lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI), je vesel tovrstnih dogodkov, saj je to priložnost, ko se lahko v sproščenem vzdušju pogovori s klubskimi kolegi.

Tadej Pogačar je bil izjemno vesel letalske jakne, ki jo je poleg potovalnega kovčka prejel v dar.
Tadej Pogačar je bil izjemno vesel letalske jakne, ki jo je poleg potovalnega kovčka prejel v dar. FOTO: 24ur.com

A tudi številnimi tekmeci, s katerimi z ramo ob rami praviloma vozijo vse do zaključka etap. Zabavni del dogodka se je za 24-letnika začel šele po številnih medijskih obveznostih. Priznava, nič manjši ni bil medijski naval kot na najpomembnejših dirkah na italijanskih cestah, kjer je letos pustil viden pečat na uvodnem spomeniku sezone, preizkušnji Milano - Sanremo (kot prvi Slovenec se je tam zmage veselil Matej Mohorič), nato pa ubranil lanski zmago na zadnjem monumentu tekmovalnega leta v Lombardiji. Tokrat sta bila skupaj z Nibalijem zvezdi večera, oba pa je, bogatejša za lepa darila – Pogačar je domov odnesel pilotsko jakno in kovček – čakal še poseben pevski izziv. Ekipa, zbrana okrog Nibalija, se je v pevskem izzivu pomerila s Pogačarjevo zasedbo. 

Dobrodelni izziv pred vrati

Dvakratni zmagovalec dirke po Franciji bo že v nedeljo znova na delu. Že drugo leto zapored bo nastopil na kriteriju, imenovanem Beking, ki se odvija v Monte Carlu. "Ne bo šlo za dirkanje na nož, vsi se tam zberemo pred začetkom sezone, nekako še nihče ni v formi, pazimo drug na drugega, vsekakor pa gre za dogodek, na katerem je v ospredju dobrodelnost," pravi slovenski kolesarski zvezdnik, ki se bo na dirki družil s številnimi zvezdniki kolesarskega športa, poleg člana ekipe Združenih arabskih Emiratov naj bi se na startu pojavil tudi Primož Roglič (Jumbo Visma), udeležbo pa je že potrdil Matej Mohorič (Bahrain Victorious). 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.