Drugi športi

Krimovke ob vrnitvi v Tivoli najprej z Madžarkami

Ljubljana, 05. 10. 2022 07.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so po krajšem reprezentančnem premoru, ki je potekal v okviru tedna Evropske rokometne zveze, znova zavihale rokave. Šest dni imajo časa za pripravo na naslednji domači evropski obračun. V nedeljo bodo v Hali Tivoli gostile madžarski Ferencvaros.

Dragana Cvijić in Andrea Lekić
Dragana Cvijić in Andrea Lekić FOTO: Damjan Žibert

Madžarska ekipa, del katere sta tudi nekdanji članici Krimove družine Andrea Lekić in Dragana Cvijić, po treh krogih EHF Lige prvakinj zaseda sedmo mesto v skupini A. Prav tako kot Krimovke so tudi rokometašice iz madžarske prestolnice pri eni zmagi in dveh porazih. Dveh točk so se razveselile na uvodu sezone, ko so doma s 27:23 premagale danski Odense, na preostalih dveh tekmah pa so morale premoč priznati nemškemu Bietigheimu (20:40) in francoskemu Brestu (20:21). Nova priložnost se zasedbi Gaborja Eleka ponuja konec tedna v Ljubljani, ko ji bodo načrte skušale prekrižati Krimovke. Kljub temu da je zgodovina obračunov EHF Lige prvakinj na strani ekipe iz madžarske prestolnice (štiri zmage in šest porazov za Ljubljančanke), si Ljubljančanke želijo pokazati podobno predstavo, ki so jo proti FTC-ju uprizorile pred dobrimi šestimi meseci.

Krimovke so na treh tekmah v Ligi prvakinj zabeležile dva poraza in zmago.
Krimovke so na treh tekmah v Ligi prvakinj zabeležile dva poraza in zmago. FOTO: RK Krim Mercator

Na prvem od dveh srečanj, ki sta odločala o napredovanju med najboljših osem ekip stare celine, so bile od tekmic boljše za sedem golov (33:26) in tako naredile velikanski korak proti kasnejši uvrstitvi v četrtfinale EHF Lige prvakinj. Najbolj razpoložena rokometašica v belo-zelenem dresu je bila takrat Antje Angela Malestein, dosegla je sedem zadetkov. V minuli evropski sezoni je 29-letna Nizozemka, kot poroča uradna spletna stran Krima Mercatorja, sicer zbrala 81 golov in s tem postala najboljša strelka madžarske zasedbe. Poleg izkušene Malesteinove sta za vrata tekmic vselej nevarni tudi Madžarka Katrin Gitta Klujber in Nemka Emily Bolk.

Na Češkem do prve zmage v sezoni

Ljubljančanke so v Chomutovu, ki je le streljaj oddaljen od Mosta, osvojile prvi par točk v tej sezoni v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini. Izbranke črnogorskega strokovnjaka na klopi serijskih slovenskih prvakinj Dragana Adžića so temelje za zmago postavile v prvi polovici tekme, ko so si priigrale devet golov prednosti, nato pa z rutinsko predstavo in brez stresnih trenutkov pripeljale tekmo do srečnega konca. "Srečen sem, da smo dosegli prvo zmago, hkrati pa je nekaj rokometašic doseglo svoje prve evropske zadetke. Na tekmi nam je uspelo tisto, kar smo si želeli. Ostali smo zdravi. Domači tekmi proti Izoli in Litiji, ki smo ju odigrali med tednom, sta se pokazali kot koristni. Želim si, da tudi v nadaljevanju sezone prek državnega prvenstva gradimo našo formo. Zdaj je čas, da se osredotočimo na tekmo proti Ferencvarosu," je po prvi evropski zmagi v novi sezoni dejal Adžić.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.