Drugi športi

Nadalov nastop v Wimbledonu še pod vprašajem

Madrid, 08. 06. 2022 15.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španec Rafael Nadal, ki je v nedeljo štirinajstič postal zmagovalec odprtega prvenstva Francije, še ne ve, ali bo lahko nastopil na naslednjem turnirju za grand slam na sveti travi v Wimbledonu. Turnir Roland Garros, na katerem je osvojil 22. naslov za grand slam, je pri 36-letniku pustil posledice, saj je obnovil poškodbo leve noge.

Rafael Nadal - Alexander Zverev
Rafael Nadal - Alexander Zverev FOTO: AP

Nadal, ki je v finalu na stadionu Philippe Chatrier po dveh urah in dvajsetih minutah premagal Norvežana Casperja Ruuda, se je po OP Francije odpravil v Španijo. Trenutno je doma na Majorki, kjer v domačem okolju celi vse posledice napornega turnirja.

V torek je že prestal prvo terapijo poškodovane leve noge, saj se prvak OP Francije želi pripraviti za Wimbledon, manj kot tri tedne pred začetkom turnirja v Londonu, in sicer 27. junija.

Kot je dejal, je bila njegova noga med zmago nad Ruudom v finalu Roland Garrosa povsem omrtvičena zaradi injekcij, ki jih je prejel.

Nadal je po pariškem zmagoslavju odpotoval v Barcelono, da bi začel zdravljenje z impulzno radiofrekvenčno stimulacijo, je v sredo povedal tiskovni predstavnik Španca. Cilj terapije je zmanjšati bolečine v živcih.

Zaradi radiofrekvenčne terapije bodo živci na območju Nadalove poškodbe začasno otrpli. "Rafa je že doma in bo preživel tri ali štiri dni z izvajanjem normalne vzdrževalne telesne aktivnosti. Če bo zdravljenje pozitivno učinkovalo, se bo kasneje vrnil k treningom na igrišču," je dejal tiskovni predstavnik. "Ne izključujemo, da bi naslednji teden šel na novo terapijo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Rafael Nadal že leta trpi za težavo v stopalu, imenovano Mueller-Weissov sindrom. Gre za redko in degenerativno stanje, ki prizadene kosti v stopalih.

"Tam bom, če bo moje telo to dopuščalo. Wimbledon je prioriteta, turnirji za grand slam so prioriteta," je v nedeljo odgovoril Nadal, ko so ga vprašali o Wimbledonu.

"Igranje s protivnetnimi zdravili, da, pod lokalno anestezijo, ne," je svoje zdravstvene težave opisal Nadal.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tmj
08. 06. 2022 19.46
-1
federer pride uzet še tega in potem neha?
Konan
08. 06. 2022 21.14
Mislim da ne zmore več on, po moje Novak letos
Feraltribune
08. 06. 2022 18.40
+2
Nadal je kronični dopingiranec.
madridista07
08. 06. 2022 19.32
+0
tmj
08. 06. 2022 19.46
+0
Lucky
08. 06. 2022 21.00
Sam ti je izjavil, da je od injekcij imel omrtvičeno nogo. Res ne vem, v čem je razlika med dopingom Armstronga in temi injekcijami?