Drugi športi

'Liga prvakov je nagrada za vse nas'

Celje, 01. 12. 2022 09.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., J.L.
Komentarji
0

Celjski rokometni pivovarji so bili na tekmi Lige prvakov proti madžarski ekipi Pick Szeged brez pravih možnosti za pozitiven rezultat. Gostje so aktualne slovenske prvake ves čas držali na treh ali štirih golih zaostanka, pivovarji pa niso imeli ne znanja in ne moči, da bi prišli bližje. V najelitnejšem rokometnem klubskem tekmovanju v Evropi se bodo rumeno-modri znova merili prihodnjo sredo, ko v Zlatorog prihaja norveški Elverum.

Več videovsebin
  • Tilen Strmljan po porazu v Zlatorogu
    00:55
    Tilen Strmljan po porazu v Zlatorogu
  • Tadej Mazej po porazu z Madžari
    00:51
    Tadej Mazej po porazu z Madžari
Alem Toskić
Alem Toskić FOTO: Damjan Žibert

Celjani so v najimenitnejšem klubskem rokometnem tekmovanju na stari celini doživeli sedmi poraz in so še vedno na predzadnjem mestu v skupini B. Po nepopolnem osmem krogu so v vodstvu Kielce s 14 točkami, za poljskim prvakom pa so Barcelona s 13, Nantes z desetimi, Aalborg s sedmimi, Kiel (vsi tekma manj) in Pick Szeged s šestimi, Celje in Elverum pa sta zbrala po dve točki. "Čestitke ekipi Szegeda za zasluženo zmago, bili so boljši tekmec skozi vseh šestdeset minut. Največje preglavice so nam povzročali njihovi pivoti, za katere nismo našli odgovora. Mi smo se borili, se kljub visokemu zaostanku želeli vrniti, a so gostje uspešno odbili vse naše poizkuse. V danem trenutku je to naša realnost, treba se je zavedati, da igramo z izjemno močnimi tekmeci, ki skoraj vsi po vrsti ciljajo na vrh Lige prvakov. Za nas pa je slednja predvsem poligon za dokazovanje in pridobivanje dragocenih izkušenj, primarni cilj pa nedvomno ostaja domače prvenstvo," je po novem porazu za uradno spletno stran kluba dejal celjski strateg Alem Toskić, čigar moštvo je v uvodu dvoboja še držalo priključek z Madžari, nato pa so se gostje oddaljili in svojo prednost uspešno držali vse do konca tekme. 

Tilen Strmljan v akciji
Tilen Strmljan v akciji FOTO: Luka Kotnik

Rumeno-modri veliko časa za počitek in analizo prikazanega ne bodo imeli, saj se že čez vikend podajajo na gostovanje v Maribor, kjer jih čaka obračun s tamkajšnjim ligaškim tekmecem. "Še enkrat bom poudaril, da je Liga prvakov nagrada za vse nas, glavno pozornost pa, razumljivo, dajemo na državno prvenstvo, kjer si že v soboto želimo vpisati novi dve točki. Vemo, da ima javnost visoka pričakovanja, da si naši navijači želijo evropskih zmag, še posebej po dobrem začetku letošnje sezone Lige prvakov. A še enkrat bi poudaril, da tej ekipi manjka izkušenj in tako kakovostni tekmeci, kot nam jih je žreb dodelil v tej sezoni, znajo izkoristiti vsako majhno napako. Nič, treba je strniti vrste, misli hitro preusmeriti proti dvoboju z Mariborom in se že v soboto prikazati v boljši luči," še dodaja 40-letni srbski strokovnjak na celjski klopi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.