Drugi športi

Omilili ukrepe v zvezi s koronavirusom na Touru

Pariz, 29. 06. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mednarodna kolesarska zveza (Uci) je zrahljala ukrepe v zvezi z okužbami z novim koronavirusom na prihajajoči dirki po Franciji. Ekipe so bile o tem obveščene že pretekli konec tedna, tik pred dirko pa je Uci o tem obvestil še javnost, potem ko je brez nastopa na Touru zaradi okužbe ostal Belgijec Tim Declercq.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Čeprav so v zadnjih tednih znova po Evropi beležili rast števila okužb, so se pri Uciju odločili, da bodo pred začetkom 109. Toura omilili ukrepe v boju proti novemu koronavirusu. Namesto testov PCR bodo tako pred začetkom dirke in ob prostih dneh zadoščali hitri antigenski testi, obenem pa so ukinili pravilo, zaradi katerega bi po dveh pozitivnih izvidih testov ekipa morala zapustiti dirko. Ob pozitivnem hitrem antigenskem testu bo moral kolesar opraviti še test PCR, a tudi to ne bo nujno pomenilo, da dirke ne bo smel nadaljevati. Po novem bosta primer pregledala pristojni zdravnik za covid-19 in glavni zdravnik Ucija, ki bosta odločila, ali je kolesar še prenašalec virusa.

Obenem je Uci v izjavi za javnost sporočil, da je ekipam poslal obširna higienska priporočila, moštva pa pozval, da vse člane in kolesarje testirajo dnevno ne glede na nova pravila.

Julian Alaphilippe ne bo nastopil na letošnjem Touru.
Julian Alaphilippe ne bo nastopil na letošnjem Touru. FOTO: AP

Zaradi pozitivnega testa je danes brez nastopa na Touru, ki se bo začel v petek v Koebenhavnu na Danskem, ostal Tim Declercq (Quick-Step Alpha Vinyl). Belgijska ekipa je namesto izkušenega Belgijca vpoklicala francoskega državnega prvaka Floriana Senechala. Ravno v ponedeljek sta sicer brez mesta v ekipi ostala Francoz Julian Alaphilippe in Britanec Mark Cavendish.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

XardasXM
29. 06. 2022 08.44
+1
Igrajte Tour de France Fantasy ... ID lige 31984