Drugi športi

Otroci 'zaslišali' Janjo Garnbret

Slovenska Bistrica, 13. 11. 2023 11.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
3

Olimpijska in svetovna prvakinja v športnem plezanju Janja Garnbret je navdušila številne otroke, ki so jo prišli pozdravit v največji plezalni center v Sloveniji. Tega so pred kratkim odprli v Slovenski Bistrici. Zanimiva vprašanja, plezanje v družbi šampionke, avtogrami ... Vse, kar si mladi želijo, ko se srečajo z vzornico.

Najboljša športna plezalka vseh časov Janja Garnbret priznava, da so dnevi, ki jih preživi v družbi nadobudnih plezalcev, tisti, za katere živi. Mladi jo napolnijo z energijo, ji dajo prepotrebnega elana, da je vsak naslednji trening prijetnejši, boljši. Zato je bilo njeno gostovanje v največjem plezalnem centru v Sloveniji, tistem, ki je zrasel v Slovenski Bistrici, še toliko prijetnejše. Številni mladci so komaj čakali, da se lahko v steno odpravijo ob njeni pomoči, uživajo v nasvetih, ki jim jih nameni. 24-letnica se zaveda, da so bili njeni začetki povsem podobni tem, ki jih imajo mladi plezalci. 

Janja Garnbret je uživala v družbi najmlajših.
Janja Garnbret je uživala v družbi najmlajših. FOTO: Aljoša Kravanja

Da so bili prvi koraki tako zahtevni, kot so bili zanjo. Tokrat so se za nameček mladi plezalci prelevili v novinarje in ji zastavili nič koliko zanimivih vprašanj. Takšnih, ki otroke še posebej zanimajo. Četudi morda še ne tekmujejo. In na prav vse jim je odgovorila. Od tega, katera barva ji je najbolj všeč, do tega, koliko vrhov je do zdaj odplezala, koliko trenira na teden, da je tako uspešna. 

A otroško navdušenje ob njenem prihodu na plezališče ni vidno le, ko se pojavi na domačih tleh, ampak je v preteklosti tako prijetne sprejeme že doživela v italijanski plezalni Meki Arcu, pa v Singapurju, ko je prišla na tekmo. Mladi čakajo na njen avtogram ali fotografiranje s šampionko tudi debelo uro. V največjem slovenskem plezalnem centru ni bilo prav nič drugače, saj so najmlajši še dolgo vztrajali v vrsti, da bi si zagotovili nepozaben spominek, ki jim bo koristil kot spodbuda za vsak trening, vsako tekmo.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Šumsko voče
13. 11. 2023 21.11
+1
Spomenik ki ga slov bistrica ne rabi
jank
13. 11. 2023 11.46
-5
Lepo, da so v tem mestu naredili megalomanski oz. največji plezalni center v državi. Ali takšnega takšno mestece potrebuje? Sploh pa ni posluha za pokriti bazen in kulturni center, ki ju mesto nujno potrebuje. Očitno so ne preveč uspešni plezalci v mestu izredni lobisti.
Šumsko voče
13. 11. 2023 21.12
Jank saj se ve kdo je to nesnago sponzoriral