Drugi športi

Poškodba Ize Mlakar, Kozamernik, Čebulj in Kovačič odlični

Ljubljana, 21. 10. 2019 09.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljši slovenski odbojkarji in odbojkarice uspešno nastopajo v tujih klubih. Med bolj zanimivimi tekmami je bil slovenski "dvoboj" v Italiji, ko sta se pomerila kluba Klemena Čebulja in Janija Kovačiča. Gleženj si je na tekmi Novare poškodovala Iza Mlakar, a naj bi se slovenska reprezentantka kmalu vrnila na igrišče.

Slovenska odbojkarska reprezentantka Iza Mlakar, ki je pred tednom več kot uspešno debitirala v dresu Novare (italijanski klub je aktualni zmagovalec Lige prvakinj), je na sinočnji tekmi proti Brescii kaj kmalu zapustila igrišče. Razlog je poškodba gležnja. Po prvih informacijah pa naj bi se Korošica, sicer tudi študentka medicine, ki se je prvič podala v tujino, kmalu vrnila k treningom. To je pomemben podatek, saj je zaradi poškodbe odsotna tudi druga novinka v ekipi, prav tako korektorka, Jovana Brakočević. Tekmo pa so, po petih nizih, presenetljivo dobile gostje.

Omenimo še, da se je druga slovenska reprezentantka, ki znova igra v Italiji, Lana Ščuka (Casalmaggiore) na gostovanju pri Perugii veselila zmage svoje ekipe. A je na igrišču dobila le nekaj malega priložnosti in ostala brez točke v statistiki. Nekdanja organizatorka igre kamniškega Calcita Eva Pogačar pa pri Fillotronu tudi na drugi tekmi še ni dobila priložnosti.

Iza Mlakar
Iza Mlakar FOTO: Aleš Oblak

Sicer pa je od slovenskih reprezentantk ta konec tedna točkovno najbolj izstopala Monika Potokar. Pri zmagi Panathinaikosa nad PAOK-om 3 : 2 v prvi grški ligi je sodelovala z 19 točkami (43 odstotna uspešnost v napadu). Pri poraženkah jih je Darja Eržen zbrala 13. Od tega je štiri dosegla neposredno z začetnimi udarci.

In če našim odbojkaricam pri zahodnih sosedih ni šlo vse po načrtih, so se v uvodnem kolu italijanskega prvenstva izkazali naši srebrni reprezentanti. V slovenskem "derbiju" Ravenna – Trentino je bil ob koncu veliko bolj zadovoljen Klemen Čebulj, ki je v sprejemalskem paru zaigral skupaj z najkoristnejšim igralcem zadnjega evropskega prvenstva Srbom Urošem Kovačevićem. Korošec je pri popolni zmagi 3 : 0 svojega Trentina sodeloval kar s 16 točkami, največ pri aktualnih klubskih svetovnih prvakih. Deset jih je dosegel z napadom (56-odstotna uspešnost), po tri pa z začetnimi udarci in bloki. Odličen je imel tudi sprejem: 67 % in kar 53 % popolnega. Ob debiju pri Ravenni pa je bil zelo dober tudi najboljši prosti igralec EP 2019 Jani Kovačič. Pri 17 sprejetih žogah je storil eno napako, kar 47 % pa je bilo idealnih sprejemov.

Jan Kozamernik
Jan Kozamernik FOTO: Aljoša Kravanja

Z izjemno osebno statistiko pa je novo sezono pri Milanu začel bloker Jan Kozamernik. Ta je, podobno kot Jani Kovačič, tudi član idealne postave zadnjega evropskega prvenstva. Pri zmagi s 3 : 0 na gostovanju pri Monzi je Ljubljančan dosegel 12 točk, od tega tri z blokom. V napadu pa je uspešno (s točko) zaključil kar 8 od 10 akciji. K temu je dodal še en as.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.