Drugi športi

Remy Gardner se po koncu sezone iz motoGP seli v prvenstvo Superbike

Barcelona, 20. 09. 2022 16.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svetovni prvak razreda moto2 leta 2021 Remy Gardner, ki letos neuspešno dirka v elitnem razredu motoGP, se prihodnje leto seli v razred Superbike. Avstralec bo poleg prvenstva menjal tudi proizvajalca motociklov, saj se iz ekipe Tech3 KTM Factory Racing seli k moštvu GRT Yamaha.

Remy Gardner se v razredu motoGP enostavno ne znajde. 24-letnik iz Sydneyja se je v krstni sezoni med elito na petnajstih dirkah le štirikrat uvrstil med dobitnike točk. Najboljši rezultat je dosegel junija na VN Katalonije, kjer je zasedel 11. mesto. Do konca sezone bo imel sin nekdanjega prvaka razreda Grand Prix (predhodnika prvenstva motoGP) Wayna Gardnerja na voljo še pet dirk, da med elito pusti vsaj majhen pečat. Prva bo na sporedu že ta konec tedna, ko se bodo dirkači merili na VN Japonske. Dirko boste lahko v zgodnjih nedeljskih urah (ob 7.15) v živo gledali na Kanalu A in VOYO.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Potem pa se bo Gardner preselil v razred Superbike, kjer bo na sedežu GRT Yamahe zamenjal Garretta Gerloffa, ki se ob koncu sezone seli k moštvu Bonovo Action BMW. Ljubitelji razreda Superbike in še posebej moštva Aruba.it Ducati pa se lahko razveselijo novice, da bo Michael Rinaldi prihodnje leto še tretjo sezono dirkal za italijansko moštvo, kjer bo še naprej moštveni kolega trenutno vodilnega v skupnem seštevku Alvara Bautiste. Oba boste lahko že ta konec tedna na Kanalu A in VOYO v živo gledali na delu na VN Katalonije.

Alvaro Bautista in Michael Rinaldi
Alvaro Bautista in Michael Rinaldi FOTO: Ducati

Gardner, ki se sicer ni proslavil v razredu motoGP, pa se je v minuli sezoni proslavil v razredu moto2, kjer je do konca bil tesno bitko z moštvenim kolegom Raulom Fernandezom. Avstralec je na koncu Španca prehitel za pičle štiri točke in postal svetovni prvak drugega najmočnejšega motociklističnega razreda.

Remy Gardner, Fabio Quartararo in Pedro Acosta
Remy Gardner, Fabio Quartararo in Pedro Acosta FOTO: AP
Urnik velike nagrade Japonske
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlepiSlovenc
20. 09. 2022 19.44
-19
Letos je bil švoh. Kljub temu, da je bil prvak ga imam za povprečnega. Srečno Remy
mcurry
20. 09. 2022 17.08
+26
A se je kegljaca ustrasu
FIRBCA
20. 09. 2022 18.53
-27
holliday...
20. 09. 2022 18.57
+24
Verjetno, sej si videl da zavira brez kontrole, potem je pa Honda kriva.
mcurry
20. 09. 2022 19.03
+26
Lucky
21. 09. 2022 11.55
-21
Taprav komentator ne bi sam sebi 10 + talal.