Drugi športi

Rokometašice Krima Mercatorja brez četrtfinala lige prvakinj

Bukarešta, 26. 03. 2023 18.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometašice Krima Mercatorja so končale nastope v evropski ligi prvakinj v sezoni 2022/23. Po zmagi na prvi tekmi v Ljubljani z 29:24 so na današnji povratni tekmi za uvrstitev v četrtfinale v Bukarešti izgubile proti romunskemu Rapidu s 24:30 (8:12).

Ljubljančanke na izjemno pomembni tekmi v Bukarešti niso mogle računati na poškodovano brazilsko vratarko Barbaro Arenhart, ki je pred sedmimi dnevi zbrala 18 obramb, nastalo vrzel med vratnicami pa je zasedla Srbkinja Jovana Risović.

Krimovke so imele v uvodnih 15 minutah pod nadzorom vidno nervozne domače rokometašice, predvsem dober pa je bil njihova odziv med 10. in 12. minuto, ko sta bili verižno izključeni Nataša Ljepoja in Darja Dmitrijeva.

V uvodnih 15 minutah so igralke obeh ekip naredile številne napake, zaostanek Krima pa je znašal le zadetek (3:4), v 17. minuti pa je primanjkljaj že narasel na -3 (3:6).

Črnogorec na ljubljanski klopi Dragan Adžić je v 22. minuti pri zaostanku 5:8 zahteval prvo minuto odmora. Po njej se razmerje moči ni bistveno spremenilo, mednarodno obarvana romunska zasedba pa je minuto pred odhodom na veliki odmor izničila zaostanek petih golov iz Ljubljane in povedla z 12:7.

Dragan Adžić
Dragan Adžić FOTO: RK Krim Mercator

Ljubljančanke so po polovici tekme zaostajale za štiri gole (8:12), v 33. minuti pa je primanjkljaj prvič narasel na -6 (8:14). Adžićeve varovanke so v nadaljevanju le strnile svoje vrste, vidno so popravile igro v obrambi, po napadalni "simultanki" Poljakinje Aleksandre Rosiak pa so v 43. minuti prepolovile visok zaostanek (16:19).

Izključitev Maje Svetik v 45. minuti ni prenesla pretresa v njihovi igri, Krimovke so še naprej imele aktiven izid za preboj med osem.

A nato so se v njihovo igro prikradle napake, po vnovičnem zaostanku šestih golov (18:24) v 52. minuti pa se je odzval tudi Adžić in zahteval svojo drugo minuto odmora.

Po njej se razmerje na igrišču ni spremenilo. Krimovke so si minuto kasneje pridelale zaostanek sedmih golov (18:25), v sami končnici pa so se le pripeljale v položaj, ko bi lahko dosegle skupno zmago in napredovanje med osem najboljših ekip na stari celini.

Minuto pred zadnjim zvokom sirene je Črnogorka Jovanka Radičević znižala na 24:29, po domači minuti odmora pa je Rapid 35 sekund pred koncem po golu Sorine Grozav s sedemmetrovke povedel s 30:24.

Adžić je zahteval svojo zadnjo minuto odmora, a je v zadnji akciji prišlo do nesporazuma in tehnične napake (ljubljanska ekipa jih je na današnji tekmi naredila 14, opomba STA), ki sta botrovala slovesu od najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini.

Pri Krimovkah je bila v romunski prestolnici najbolj učinkovita Poljakinja Aleksandra Rosiak s sedmimi goli, Rusinja Darja Dmitrijeva in Črnogorka Jovanka Radičević sta prispevali po pet zadetkov. Vratarka Jovana Risović je zbrala 11 obramb.

Poleg Rapida so se po dodatnih tekmah med osem uvrstili še Ferencvaros, Esbjerg in Odense. Četrtfinalni pari so Rapid Bukarešta - Vipers Kristiansand, Ferencvaros - Metz, Esbjerg - Bukarešta in Odense - Györ. Prve tekme bodo 29. in 30. aprila, povratne pa 6. in 7. maja.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

24bata
27. 03. 2023 19.49
Enkrat sem bil na tekmi pa zadnjič.Samo ajde , grozno.
zmerni pesimist
27. 03. 2023 08.17
+2
Pa tako so se hvalile
inside1
26. 03. 2023 20.57
+1
s tako igro in napakami je že to, da so do tu prišle sploh več kot dober rezulatatl. več si niti niso zaslužile. Rapid je bolj kompletna ekipa, napada iz vse pozicij, pri nas pa, Lazičeve tak ni nikjer, kot desne zunanje. Rinejo čez sredino, ko že celo tekmo ne gre na krožnega. Obramba slaba, govoričenja vseh pa zelo veliko kaj vse bodo naredile. Tudi Adžič mal dvomim, če je ta oseba, ki bi deklata v red spravil in ustrezno psihično pripravil, preveč je tole napak v podajah. Pa to je evropska liga, ne pa neki za rekreacijo. Manjka jim močna zunanja igralka, kot jo imajo oni tipa Polman.