Drugi športi

'Užitek je gledati druženje in prijateljski odnos teniških tekmovalcev'

Antalija, 24. 11. 2022 17.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šport je sinonim za zdrav način življenja in tekmovalne užitke, ki niso predvideni zgolj za tekmovalce oz. nekdanje profesionalne športnike. Tenis Slovenija (TS) in njena organizacija Seniors sta v začetnih mesecih letošnjega leta pripravili pogoje za izvedbo ekipnega tekmovanja v tenisu, imenovanega Ekipna seniors liga TS. Želeli sta podpreti pristop, ki spodbuja rekreativne teniške igralke in igralce, da ostajajo v športu in tekmujejo ne glede na leta. Ljubiteljski igralci tenisa so tako tekmovali od maja do avgusta, pet najboljših ekip pa zdaj vihti teniške loparje na Evropskem seniors klubskem prvenstvu v tenisu v Turčiji.

Slovenske ekipe v moških in ženskih skupinah vseh starostnih kategorij, ki so se uspele uvrstiti v finale prve Ekipne Seniors lige, so dobile vstopnico za sodelovanja na Evropskem seniors klubskem prvenstvu, ki še vedno poteka, in sicer od 21. do 26. novembra v Antalyi. Med 30 ekipami, ki so tekmovale od maja do avgusta, jih je pet odšlo v Turčijo. "Evropskega seniors klubskega prvenstva v tenisu se je udeležili prek 90 ekip. Po prvih dveh dneh tekmovanj so slovenske seniors igralke in igralci odlično nastopili, dosegli pa so tudi že številne zmage v kategoriji posamezno in dvojice," je bil navdušen predsednik Seniors teniške organizacije TS Luka Zalaznik, ki se je ravno vrnil iz Antalye.

 Slovenske ekipe je spodbujal tudi konzul Andrej Klanjšček (drugi z leve).
Slovenske ekipe je spodbujal tudi konzul Andrej Klanjšček (drugi z leve). FOTO: Luka Zalaznik

Slovenija sicer letos prvič izkazuje, kako spretna je pri odbijanju žogic na Evropskem seniors klubskem prvenstvu. "Vzdušje v Antalyi je fantastično, organizatorji gostoljubni in profesionalni. Pravi užitek je bilo gledati druženje in prijateljski odnos med člani slovenskih ekip in ostalih držav. Želimo si, da bi se število ekip v prihodnjem letu še povečalo in da bi tudi na ekipnem evropskem prvenstvu sodelovalo še več slovenskih ekip, ker je to res nepozabno doživetje," je vtise povzel Zalaznik.

Zalaznik in udeleženci tekmovanja so bili veseli tudi posebnega obiska. Andrej Klanjšček, konzul s slovenskega veleposlaništva v Ankari, si je vzel cel dan časa in spodbujal tekmovalce. "V torek si je ogledal tekme vseh petih ekip in se udeležil skupne večerje z vsemi 21 člani seniors teniške reprezentance," je navdušeno pripovedoval Zalaznik, ki je večerjo sicer organiziral.

Slovenska ekipa je v Antalyi po naključju srečala mladinsko slovensko teniška igralko Petjo Drame, ki se je udeležila enega izmed profesionalnih teniških turnirjev v Turčiji. "Petja Drame igra ITF futures z denarnim skladom 15.000 dolarjev. Dekle smo povabili tudi na našo skupno večerjo, ki se je je udeležila. Počaščeni smo bili, ker sta si tako konzul kot Petja vzela čas za nas," je bil zadovoljen Zalaznik.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.