Drugi športi

VIDEO: Borilnemu spektaklu zmanjkala zgolj češnja na torti

Portorož, 19. 08. 2012 23.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ta.V./B.C.
Komentarji
5

V soboto se je v Portorožu odvil prvi Admiral Markets Fight Night, na katerem so nastopili najboljši slovenski K-1 borci. Večer spektakularnih borb je nekoliko pokvaril le poraz Mirana Fabjana proti Yoannu Kongolu.

Miran Fabjan je sicer v prvi rundi proti švicarskemu borcu nadziral potek dogajanja, nato pa je sredi druge runde Yoann Kongolo prevzel iniciativo in z nekaj natančnimi udarci z nogo v telo borcu iz Branika pri Novi Gorici vzel sapo. Slovenski 'Rocky' je vidno utrujen v zadnji rundi poskušal z zadnjimi atomi moči spremeniti potek borbe, a po zadnjem gongu so trije sodniki ob ringu zmago pripisali Kongolu. V predzadnji borbi večera je bolj uspešen domačin Jasmin Bečirović, ki je popolnoma 'deklasiral' Italijana Umberta Luccija. Borca iz Lucije je prvič v njegovi bogati karieri v živo gledal tudi njegov oče, kar ga je kot kaže še dodatno motiviralo. Nasprotnika je namreč uničil z močnimi udarci po nogah. Lucci je tako nemočen v drugi rundi sodniku v ringu pokazal, da borbe ni sposoben nadaljevati.

Zmagi sta vknjižila tudi Rok Štrucl in Franci Grajš. Štrucl se je pomeril s trdoživim Hrvatom Igorjem Mihajlevićem in praktično skozi celotno borbo diktiral ritem. Črnomaljski 'hrust' je Mihajlovića zadel z nekaj izjemno močnimi udarci, ki pa jih je borec, ki med drugim trenira tudi s slovitim Mirkom Filipovićem 'Cro Copom', uspešno prenesel. Štruclu so na koncu zmago pripisali sodniki. Prav tako težko delo je imel tudi Grajš, tudi on se je pomeril z nasprotnikom iz Hrvaške. Žužemberčanu je nasproti stal Ivan Stanić, ki pa ni bil kos razpoloženemu Grajšu. Ta je z odlično predstavo nekajkrat dvignil na noge skoraj do zadnjega kotička napolnjen Avditorij. Tudi njemu so zmago pripisali sodniki. Izpostaviti velja tudi odlični predstavi Tonija Šudeta in Sama Petjeta. Šude je v prvi borbi večera spektakularno nokavtiral Danijela Grabarja, Petje pa je v povratnem obračunu še enkrat premagal Fabia Di Marca. Metličan je Italijana že v prvi rundi spravil na tla, nato pa je bil v izjemno zanimivi borbi zmeraj korak pred nasprotnikom. Vrhunce in izjave po Admiral Markets Fight Nightu si oglejte v videih!

Rok Štrucl je vknjižil 16. zmago v svoji karieri.
Rok Štrucl je vknjižil 16. zmago v svoji karieri. FOTO:

Izidi:

Yoann Kongolo - Miran Fabjan
Zmaga Kongola po sodniški odločitvi

Jasmin Bečirović - Umberto Lucci
Bečirović je zmagal s tehničnim nokavtom v drugi rundi

Rok Štrucl - Igor Mihaljević
Zmaga Štrucla po sodniški odločitvi

Franci Grajš - Ivan Stanić
Zmaga Grajša po sodniški odločitvi

Samo Petje - Fabio Di Marco
Zmaga Petjeta po sodniški odločitvi

Grega Smole - Francesco Tadiello
Zmaga Smoleta po sodniški odločitvi

Luca Grusovin - Redžo Ljutić
Zmaga Grusovina po sodniški odločitvi

Alen Brkić - Enver Rexhepovski
Zmaga Brkića po sodniški odločitvi

Toni Šude - Danijel Grabar
Šude je zmagal z nokavtom v prvi rundi

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

x_y_t
20. 08. 2012 14.10
-3
hahahaha, ta pa se res le napihuje.
SAKITUMI
20. 08. 2012 09.27
-3
SEJ JE BILA ČEŠNJA NA TORTI....FABJAN JE SPET ZGUBU....POČAS SE ZGUBLJA ... GLEDE NA TO, KAKO SE POSTAVLJA IN SE VEN MEČE, BI ČLOVEK MISLU DA BO VSAZGA ZMLEU V PRVI RUNDI....POL PA POPUŠI... ŠTRUCL....JE DOBER, AMPAK UN DVOBOJ NA WFC, MU JE MAL POD NIVOJEM, ZDJ VSI VEJO DA JE BIU NAŠTIMAN DVOBOJ....
thailander
20. 08. 2012 01.20
+16
najjači car je Franci Grajš, ker je preprost in ne glumi neki in je preprost. To imajo ljudje radi, videlo se je potem ko je Grajš požel daleč največji aplavz še preden se je borba sploh začela. Fabjanu privoščim zmage v naprej, ampak mu zamerim njegovo nastopaštvo in glumenje. izgubil je ogromno podpore slovenske publike, ( spomnite se wfcja) Štrucl pa koraka po fabjanovih stopinjah.. pa da ne pozabim. becerovic je isto car! :)
Vivid Money
19. 08. 2012 23.57
+20
bravo Grajš!!!!!!!!
dejanno
19. 08. 2012 23.55
+10
bravo MIRAN! To zmorejo le veliki športniki!!!