Športne serije

Balanca: Brez bremz

Ljubljana, 14. 09. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Gaber Keržišnik, Boštjan Skubic
Komentarji
1

Vsako drugo sredo je čas za našo spletno oddajo Balanca, v kateri je tema motociklizem in pa dirkanje na dveh kolesih. Čeprav je Balanca načeloma oddaja, ki obravnava teme in dirkanje v razredu MotoGP, pa si sem ter tja dovolimo tudi skok v drugo reko. Tokrat smo svoje noge namočili v reko motokrosa oziroma bolj v blato, v katerem se odlično znajdejo krosisti.

Kar štirje sogovorniki smo razpravljali pred kamero, saj sta bila gosta tokratne oddaje Luka Kutnar in Jaka Završan. Oba slovenska mladeniča sta nekdanja prvaka v motokrosu in odlična poznavalca motokros scene v Sloveniji, obenem pa sta oba tudi avtorja in gostitelja med motociklisti vse bolj priljubljene dirkaške spletne oddaje oziroma podcasta, ki nosi pomenljivo ime "Brez bremz".

Z našima gostoma smo se pogovarjali o tem, kakšna je situacija z motokrosom v Sloveniji, ki je že od nekdaj izjemno priljubljen šport in ki vseeno velja tudi za enega izmed najbolj dostopnih avto-moto športov nasploh. Koliko je dirkačev v Sloveniji in koliko je dirk? Kdo so organizatorji in zakaj jih ni še več? Kakšen je efekt slovenskega asa in svetovnega prvaka Tima Gajserja in koliko mladih se je v zadnjih letih odločilo za dirkaški šport prav zaradi velikega dirkaškega vzornika, ki kot za šalo premaguje konkurente na svetovnem prvenstvu? Kako dober je v resnici naš prevečkrat spregledani dirkač Jan Pancar, ki osvaja fantastične rezultate na svetovnem prvenstvu razreda MX2, a hkrati pogosto ostaja v senci uspeha Tima Gajserja v kraljevski kategoriji? Pogovarjali smo se tudi o tem, kako začeti gojiti ljubezen do motokrosa in kje so pogoji za prve dirkaške korake tistih najmlajših ter kakšne so možnosti nadaljnjega treninga pri nas, kako dobro so organizirani klubi in kako dirkače in organizatorje podpira matična zveza. Luka in Jaka imata odgovor na vsako temo, saj motokros ne samo spremljata, ampak ga tudi živita. S svojo spletno tematsko oddajo, ki jo nesebično pripravljata, pa na svoj način skrbita za priljubljenost tega športa pri nas. Kaj zanimivega sta povedala tokrat, pa si poglejte v Balanci.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

asics56
14. 09. 2022 11.13
flashscore.com sploh ne pozna mx, zanimivo pa, da pozna ženske skoke...