Športne serije

Balanca: Ni konec, dokler ni konec

Barcelona, 08. 06. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Gaber Keržišnik, Boštjan Skubic
Komentarji
7

Letošnja dirkaška sezona je na skorajšnji polovici in jasno je, kdo so favoriti za letošnji naslov svetovnega prvaka. Marc Marquez se je dokončno izločil iz boja kar sam, ko je na dirki v Mugellu objavil, da bo izpustil nekaj nadaljnjih dirk sezone in se je raje odločil za že četrto operacijo rame. Tokrat so ga, kot slišimo uspešno, oskrbeli v ZDA in za zdaj še vedno ni jasno, kdaj bo Marquez znova na dveh kolesih. No, resnici na ljubo pa Marc Marquez v letošnji sezoni ni igral vidnejše vloge in s svojo predstavo letos ni niti še prišel v ožji krog kandidatov za naslov prvaka.

Sta pa tam bila in sta še vedno Ducatijeva dirkača Peco Bagniaia in Enea Bastianini, a se za oba zdi, da bosta s posameznimi zmagami in preveč odstopi ob koncu sezone morda znova prekratka. Bastianini je v Barceloni, kljub že trem zmagam v letošnji sezoni, vknjižil že drug zaporedni odstop in znova ostal brez točk, Francesco Bagniaia pa je bil po zmagi v Mugellu tokrat žrtev Japonca Takaakija Nakagamija, ki se je na dirki za VN Katalonije prenaglil in v prvem ovinku in po tleh zbil Bagniaio in Rinsa. Italijan in Španec sta znova ostala brez točk. Na nasprotni strani Ducatijevim dirkačem pa je ponovno fantastično dirko odpeljal Francoz Fabio Quartararo. Nepričakovano se je, po težavah na treningu in kvalifikacijah, na dirki odrezal odlično. Svetovni prvak je fantastično štartal in takoj povedel. Svojega vodstva do cilja ni več izpustil iz rok. Še več kot to, svojo prednost je iz kroga v krog še povečeval in z veliko prednostjo zmagal ter pobral novih 25 točk za prvenstvo. Lahko bi dejali, Quartararo 1 : tekmeci 0! 

Snemanje nove epizode spletne pogovorne oddaje Balanca
Snemanje nove epizode spletne pogovorne oddaje Balanca FOTO: 24UR

O zadnji dirki letošnje sezone se seveda pogovarjamo v novi oddaji Balance. V tokratni epizodi naše spletne oddaje nismo mogli mimo Quartararojeve premočne zmage, kakor tudi ne mimo padca v prvem ovinku, ki je zaznamoval dirko v Barceloni. Na veliki nagradi Katalonije smo videli še smolo Aleixa Espargaroja. Španec je bil na prostih treningih in kvalifikacijah izjemno močan in v soboto je celo podrl rekord steze ter dirko začel iz prvega štartnega položaja. Delovalo je da se bo v nedeljo sprehodil do zmage, a v dirki ni bil tako močan. Kljub temu, da se je dobro boril, je drugo mesto na dirki zapravil z napako, ko je krog prekmalu mislil, da je dirke konec in je že proslavljal dober rezultat z dvignjeno roko. Espargaro je mahal gledalcem, ko so zasledovalci švignili mimo. Ko je Espargaro opazil napako, je bilo že prepozno in na koncu je lahko ujel le še peto mesto. Naslov znane pesmi pravi:  »It ain't over, 'til it's over.« Mi pa temu lahko rečemo le: Ni konec, dokler ni konec. 

Je Espargarojeva poteza napaka brez primerjave? Ni! To smo v zgodovini dirkanja videli že večkrat in tudi o tem smo govorili v tokratni Balanci, kjer smo še pojasnili, zakaj dirkača ob vsem tem ne gre kriviti za storjeno napako. Vas zanima, zakaj? Oglejte si Balanco! 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mcurry
10. 06. 2022 20.27
+2
disorderliness
09. 06. 2022 13.48
Konec je, konca pa ni.
mptour
09. 06. 2022 11.00
+4
Pametovala bosta dva , kdaj je konec dirke, ki jo v prenosu večkrat končata kak krog prehitro ali pa prepozno, velikokrat se pa povsem zgubita.
Ici
09. 06. 2022 09.05
+5
A to je spet članek o MM? Počasi gre človeku na živce.
motorist_mb
08. 06. 2022 10.29
+0
Q je prvak tak da...
francmar
08. 06. 2022 08.01
-5
Boljše bi bilo da bi se upredelili na moto cross ne pa na moto gp