Športne serije

Vroči Vipotnik ostaja skromen: Ne pričakujem vpoklica, bo, kakor bo

Maribor, 07. 03. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jan Lukač
Komentarji
2

V novem delu spletne pogovorne oddaje Fuzbal! smo se pogovarjali s trenutno prvim strelcem slovenske prve lige. 20-letni Konjičan Žan Vipotnik je najbolj atraktiven prodajni artikel v prestopni izložbi Maribora, trka pa tudi na vrata A reprezentance.

Prvi koraki: Začelo se je pri Dravinji, poklical je Maribor

Po uvodni besedi, ki je tekla zlasti o porazu Maribora minuli konec tedna v Murski Soboti proti Muri, je pogovor nanesel na začetek kariere Žana Vipotnika. Kot domačin iz Slovenskih Konjic (odraščal je v šolskih dneh tudi ob vezistu Olimpije Svitu Sešlarju), je najprej oblekel dres domače Dravinje, od koder pa ga je pot kaj kmalu vodila v Maribor. Ko so ga v Ljudskem vrtu povabili na preizkušnjo, je priložnost zgrabil z obema rokama: "Odigral sem 3 tekme za U-15 pri Dravinji ... to je bilo zadnji teden v avgustu, vse je bilo na zadnje dni (prestopni rok). Uspel sem na 'probi' tu in začel sem trenirati z Mariborom, potem sem se vozil iz Konjic." Tedanjo selekcijo vijoličastih, ki se ji je pridružil naš sogovornik, sta vodila legendarni bivši reprezentant Amir Karić in Radovan Karanović, ki je v minuli sezoni naslov najboljšega v državi vrnil v mesto ob Dravi. Vipotnik pravi, da se je od njiju veliko naučil že pri mladih letih. Pot ga je nato vodila na posoji h Gorici in Triglavu, letos pa je s 14 goli na 22 tekmah v prvenstvu do tega trenutka s strumnim korakom vstopil na največjo domačo sceno.

Žan Vipotnik v oddaji Fuzbal!
Žan Vipotnik v oddaji Fuzbal! FOTO: Jan Lukač

Izbiro prepušča selektorju

Mladi 'špic' je ena glavnih tem pogovora, kadar beseda nanese na prihajajoči spisek selektorja Matjaža Keka v kvalifikacijah za EURO 2024 v Nemčiji. Konkurenca je huda, tu so Andraž Šporar, prebujeni Benjamin Šeško, Luka Zahović in tega se očitno zaveda tudi Vipotnik, saj na vprašanje, ali pričakuje vpoklic selektorja Keka, odgovarja: "Ne, ne pričakujem, bo, kakor bo, to je njegova odločitev. Jaz bom naredil najbolje, kar lahko, če me bo klical, se bom izkazal, če ne, se bom izkazal selektorju U-21 reprezentance, če me bo vpoklical." Samozavest na zelenici in skromnost v življenju. Tako bi ubijalskega 'špica' najbolje opisali ob današnjem pogovoru.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

New York City, Dinamo Zagreb ...

Že v zimskem prestopnem roku je bil vroči napadalec tarča številnih klubov, ne samo evropskih. Ponudba ameriškega New York Cityja, kamor je denimo odšel tudi Mitja Ilenič, ni zadovoljila finančnih apetitov vodilnih mož pod Kalvarijo, a za zdaj še mladi reprezentant Slovenije ne prehiteva dogodkov. Pri Mariboru se nadejajo številke, bližje trem milijonom evrov. Morda lahko to ponudi zagrebški Dinamo. Kako se Konjičan sooča z distrakcijami govoric? "Malo sem zraven, ampak za to imam agenta, ki dela na tem. Jaz 'probam' čim manj izvedeti. Se mi zdi, da če bi vedel preveč, bi me lahko vrglo s tira." Ostaja z nogami trdno na tleh, fant za milijon (ali tri) evrov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stoj?kov
07. 03. 2023 09.48
+1
takoj vpoklicat v repko.tip zabija po tekočem traku.pa sem navijač Olimpije ampak ga je treba poklicat da pride zraven...