Zimski športi

Prepozno prebujanje Los Angelesa

Ottawa, 04. 12. 2022 07.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Hokejisti Los Angelesa z Anžetom Kopitarjem so v hokejski ligi NHL izgubili z drugouvrščeno ekipo metropolitanske skupine Carolina Hurricanes z 2:4. Slovenski reprezentant v 21 minutah svoje strelske statistike tokrat ni izboljšal. Los Angeles kljub porazu ostaja četrta ekipa na zahodu, prednost pred zasledovalci pa počasi kopni. Zato bo zdaj še toliko pomembnejši izkupiček na dolgi seriji gostovanj, ki se bo začela v Kanadi pri Ottawi, nato pa nadaljevala v Torontu, Montrealu, Columbusu, Buffalu in pri najuspešnejši ekipi lige Bostonu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kralji v domačem Staples centru so se prebudili prepozno. Gostje so po dveh tretjinah vodili s 3:0, šele v 50. minuti pa je za domače zadel 21-letni Uzbekistanec Artur Kalijev in jim vrnil kanček upanja. To je trajalo dve minuti in pol, preden je 22-letni Rus Andrej Svečnikov razliko vnovič povišal na tri. Šved Samuel Fagemo je v 58. minuti sicer omilil poraz, za preobrat pa kralji ob razpoloženem nasprotnem vratarju Pjotru Kočetkovu niso imeli moči. Novo zmago, že 20. v sezoni, je dosegel Boston, ki je s 5:1 odpravil aktualne prvake Colorado in se vodilni ekipi lige New Jerseyju približal na točko. Po dva gola sta za ekipo iz Massachusettsa dosegla Čeh David Pasternak in Američan Frederik Trent. Z novim uspehom je Boston rekordno serijo zmag na domačem ledu podaljšal že na 14.

New Jersey ima točko prednosti pred Bostonom, a je odigral tudi dve tekmi več. Ponoči je bil s 3:2 uspešen na gostovanju v Philadelphii in dosegel rekordno 11. zaporedno zmago v gosteh. Na vzhodu je še naprej tretji Toronto, ki pa je ponoči izgubil točko pri Tampi Bay Lightning. Gostitelji so se veselili zmage s 4:3 v podaljšku, ki ga je po 33 sekundah odločil Alex Killorn.

Connor McDavid
Connor McDavid FOTO: AP

Velja omeniti še Edmonton, pri katerem vodilna strelca lige Connor McDavid in Leon Draisaitl še naprej v obup spravljata nasprotne vratarje in branilce. Pri zmagi na kanadskem derbiju proti Montrealu s 5:3 je McDavid dosegel dva gola in dve podaji, Draisaitl pa gol in tri podaje. Na vrhu lestvice strelcev ima McDavid, zbral je že 47 točk, še vedno pet točk prednosti pred Nemcem. V zahodni konferenci vodi Vegas, ki je s 4:1 slavil na gostovanju v Detroitu in ima zdaj štiri točke prednosti pred Seattlom, ki je doma nepričakovano z 1:5 izgubil s Florido.

Ameriška javnost zdaj nestrpno pričakuje ponedeljek, ko se bosta v velikem derbiju lige v ameriški prestolnici hazarderstva in zabave pomerila Vegas in Boston.

Izidi:
Minnesota Wild – Anaheim Ducks             5:4 (kazenski streli)

Edmonton Oilers – Montreal Canadiens       5:3

Boston Bruins – Colorado Avalanche         5:1

Philadelphia Flyers – New Jersey Devils    2:3

Ottawa Senators – San Jose Sharks          5:2

Pittsburgh Penguins – St. Louis Blues      6:2

Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs  4:3 (podaljšek)

Detroit Red Wings – Vegas Golden Knights   1:4

New York Rangers – Chicago Blackhawks      2:5

Vancouver Canucks – Arizona Coyotes        3:2 (podaljšek)

Seattle Kraken – Florida Panthers          1:5

Calgary Flames – Washington Capitals       5:2

Los Angeles Kings – Carolina Hurricanes    2:4

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.