Zimski športi

Colorado ni izkoristil prvega zaključnega ploščka

Denver, 25. 06. 2022 07.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
1

Hokejisti moštva Tampa Bay Lightning so ohranili upanje za osvojitev tretjega zaporednega naslova v ligi NHL. Na peti tekmi finala v Denverju so s 3:2 premagali Colorado Avalanche. V finalni seriji na štiri zmage zdaj zaostajajo z 2:3 v zmagah. Odločilni gol za zmago aktualnih prvakov je v 14. minuti zadnje tretjine dosegel Ondrej Palat. Jan Rutta in Nikita Kučerov sta pred tem dosegla zadetke za prvake lanske in predlanske sezone, vratar Andrej Vasiljevski pa je zbral 35 obramb. Finalna serija se tako za šesto tekmo vrača v Tampo, kjer se bosta ekipi pomerili v noči z nedelje na ponedeljek.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gre za nov odločilen zadetek Ondreja Palata v končnici. V letošnji je v prid Tampe s pomembnim golom prevesil že konferenčni finale proti New York Rangers. "Odigrali smo dobro tekmo, odlično tekmo na gostovanju. Našli smo pot do zmage. Gre za pomembno zmago in zdaj gremo nazaj v Tampo," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Palat. Finala serija se tako za šesto tekmo vrača v Tampo, kjer se bosta ekipi pomerili v noči z nedelje na ponedeljek. Pred odločilnim zadetkom sta za prvake zadnjih dveh sezon mrežo zatresla Jan Rutta in Nikita Kučerov, vratar Andrej Vasiljevski pa je zbral 35 obramb. Na drugi strani sta za Colorado bila uspešna Valerij Ničuškin in Cale Makar, kar pa ni bilo dovolj, da bi lahko že v pretekli noči na domačem ledu dvignili Stanleyjev pokal. Gostje iz Floride so dosegli prvi in zadnji zadetek na tekmi. Za vodstvo v prvi tretjini je v 16. minut zadel Rutta. Sledil je odgovor Ničuškina v šesti minuti druge tretjine, a je le tri minute kasneje Kučerov znova poskrbel za vodstvo Tampe. Hokejisti Colorada so na tekmi imeli veliko težav s trdo obrambo gostov. Kljub temu so v tretji minuti zadnje tretjine našli pot do izenačenja z 2:2, ko je zadel Makar. V zaključku tekme pa je domače navijače utišal Palat.

Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning FOTO: AP

"Nismo pričakovali, da bo enostavno osvojiti naslov, in ne bo enostavno," je po porazu dejal Coloradov Gabriel Landeskog. "To smo vedeli pred finalom in to smo vedeli pred nocojšnjo tekmo. Vasiljevski je bil odličen v golu ... Vseeno nam je uspelo izenačiti v tretji tretjini, a na koncu so oni prišli do strela, ki je nekako uspel pobegniti Kuemperju. Je, kar je. Zdaj razmišljamo o naslednji tekmi."

Izid:
Colorado - Tampa Bay 2:3  (0:1, 1:1, 1:1)   3:2*
Ničuškin 26., Makar 43.; Rutta 16., Kučerov 29., Palat 54

* Izid v seriji

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
25. 06. 2022 11.45
Bo pa colorado zmagou v gosteh in zakljucil serijo 4_2