Zimski športi

Colorado povedel v finalni seriji

Denver, 16. 06. 2022 07.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Hokejisti ekip Colorado Avalanche in Tampa Bay Lightning so začeli finale severnoameriške lige NHL. Na uvodni tekmi boja za Stanleyjev pokal je zmagal Colorado, ki je dvakratne zaporedne prvake premagal po podaljšku s 4 : 3. Odločilni gol je po 1:23 minute podaljška dosegel v Celovcu rojeni Šved Andre Burakovsky.

Valerij Ničuškin
Valerij Ničuškin FOTO: AP

Tekmo so tudi sicer bolje odprli domači, ki so povedli z 2 : 0 po golih Gabriela Landeskoga v osmi in Valerija Ničuškina v deseti minuti. Nicholas Paul je v 13. poskrbel za zmanjšanje zaostanka, toda v 18. minuti je igro s pet na tri pri domačih unovčil Artturi Lehkonen za lepo vodstvo s 3 : 1 po prvi tretjini. V drugem delu igre so igralci s Floride tekmo vrnili na izhodišče, potem ko sta se med strelce vpisala Ondrej Palat v 33. in Mihail Sergačjov v 34. minuti. Čeprav so imeli domači precej več strelov, pa v tretji tretjini še ni bilo odločitve, tako da sta zmagovalca uvodne preizkušnje finala odločila podaljšek in že omenjeni Andre Burakovsky. "Občutek je izjemen. Mislim, da so se res borili med celotno tekmo. V drugi tretjini smo psihološko malce padli, toda v tretji smo spet prišli na pravo raven," je po tekmi dejal strelec odločilnega zadetka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri domačih je Landeskog golu dodal še podajo, tako kot tudi Ničuškin, Mikko Rantanen pa je dodal še dve podaji. "Ne moremo nadzorovati tega, kar se je že zgodilo, lahko samo nadzorujemo tisto, kar je pred nami. Seveda to ni začetek, ki bi si ga želeli. Morali bomo spremeniti določene zadeve in bolje začeti drugo tekmo," pa je povedal kapetan Tampe Steven Stamkos.

Colorado bo gostil tudi drugo tekmo finala, in sicer v noči na nedeljo. Moštvo iz Denverja lovi svoj prvi naslov po letu 2001, Tampa pa bi s tretjim zaporednim postala prva ekipa z vsaj toliko zaporednimi naslovi po New York Islanders, ki so med letoma 1980 in 1983 osvojili štiri Stanleyjeve pokale.

Izid, končnica:
- finale
Colorado Avalanche - Tampa Bay Lightning 4 : 3 (podaljšek)
(Colorado vodi z 1 : 0 v zmagah)

* Opomba: ekipi igrata na štiri zmage.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.