Zimski športi

Šivic: Če bi mi pred sezono ponudili takšen izkupiček, bi ga sprejel

Ljubljana, 03. 10. 2022 10.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., T.Š.
Komentarji
0

Ljubljanski hokejisti imajo na začetku sezone zelo natrpan urnik tekem. Ob ligi prvakov, ki se za njih nadaljuje v sredo z dvobojem z odličnim švicarskim Zugom, nizajo tudi tekme v razširjenem avstrijskem hokejskem prvenstvu, kjer so slavili drugič zapored. Zmaga proti madžarskemu prvaku je toliko bolj vredna, ker je bila dosežena na poseben dan, ko so pod strop izobesili dres dolgoletnega kapetana Aleša Mušića, ob tem pa dokazali, da jim Fehervar ni več trn v peti. Zmaji so namreč vse štiri lanskoletne dvoboje izgubili, v tej sezoni pa so Madžare že dvakrat premagali.

Več videovsebin
  • Aleksandar Magovac dosegel odločilni gol za zmago proti Madžarom
    02:11
    Aleksandar Magovac dosegel odločilni gol za zmago proti Madžarom
  • Mitja Šivic po tekmi proti Fehervarju
    01:05
    Mitja Šivic po tekmi proti Fehervarju

Tekma v Tivoliju je imela poseben slavnostni uvod. Na slovesnosti pred srečanjem razširjenega avstrijskega hokejskega prvenstva so namreč uradno upokojili dres s številko 16, ki ga je dolga leta nosil eden najvidnejših hokejistov Olimpije Aleš Mušič. Tekma s Fehervarjem za slovo ni bila izbrana naključno, saj je bil prav ta klub eno sezono edini, za katerega je Mušič igral poleg Olimpije. Po novem sta tako zdaj pod stropom dvorane Tivoli dva dresa največjih domačih legend, saj se je Mušičev pridružil tistemu Tomaža Vnuka s številko 24. "Lep večer v Tivoliju in lepa zmaga na ta svečan večer. Srečni smo, da smo razveselili navijače, a bilo je težko," je sprva dejal strateg zmajev Mitja Šivic, ki je videl, da so njegovi varovanci odigrali po principu toplo-hladno. 

"Odlična, zares odlična prva tretjina, ki smo jo odigrali na zares visokem nivoju, nato druga, kjer smo marsikaj naredili narobe, a v tretji pokazali značaj, se vrnili in na koncu zasluženo zmagali," je bil konkreten v izjavi po lepi zmagi prvi trener ljubljanskih hokejistov, ki je vesel z izkupičkom po petih odigranih tekmah sezone. "Če bi mi pred začetkom nekdo ponudil takšen izkupiček po uvodnih nekaj krogih, bi ga z obema rokama sprejel. Imeli smo oz. imamo izjemno natrpan in tudi zahteven urnik tekem, tako da so naši rezultati še toliko bolj previdni," je zaključil po dvoboju z madžarskim prvakom Mitja Šivic.

Naslednjo tekmo v regionalni ligi bodo Ljubljančani igrali v petek, ko bodo gostovali v Feldkirchu pri novincu v ligi, ekipi Vorarlberg Pioneers.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.