Zimski športi

Šivic: Tako hitrega hokeja v Tivoliju še ni bilo

Ljubljana, 06. 10. 2022 09.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., T.Š.
Komentarji
2

Ljubljanski hokejisti so odigrali zadnjo domačo tekmo sezone v ligi prvakov. Zmaji so se v Tivoliju zoperstavili odlični švicarski ekipi Zug in ji nudili kar čvrst odpor. Je bilo pa vidno, da je razlika v kakovosti med Slovenci in Švicarji velika. Zug ima recimo proračun visok okoli 15 milijonov evrov, v tej sezoni pa želi osvojiti laskavo Ligo prvakov, po več kot 20 letih pa so v sezoni 2020/21 postali švicarski prvaki. "Po mojem mnenju tako hitrega hokeja v Tivoliju še ni bilo. Vsa čast fantom za odličen odpor fantastični ekipi Zuga," je po izgubljenem dvoboju (1:3), a dobri predstavi svojih varovancev, dejal trener SŽ Olimpije Mitja Šivic.

Več videovsebin
  • Mitja Šivic po tekmi Lige prvakov proti Zugu
    04:07
    Mitja Šivic po tekmi Lige prvakov proti Zugu
  • Tadej Čimžar zabil edini gol za zmaje
    02:28
    Tadej Čimžar zabil edini gol za zmaje
Zmaji so odigrali zadnjo domačo tekmo lige prvakov v tej sezoni.
Zmaji so odigrali zadnjo domačo tekmo lige prvakov v tej sezoni. FOTO: Aljoša Kravanja

Ljubljanski hokejisti so se s tekmo proti odličnim Švicarjem poslovili od svojih navijačev v ligi prvakov. Čaka jih le še ena tekma v gosteh z istim tekmecem naslednji teden, Zug pa je bil danes boljši in je na koncu v Tivoliju slavil s 3:1. Švicarji so že po žrebu skupin veljali za favorite skupine B, status pa so tudi upravičili že na prvih štirih tekmah. Po dvakrat so premagali tako Wolfsburg kot TPS Turku in si že pred tekmo v Ljubljani zagotovili napredovanje v izločilne boje. 

Žan Us
Žan Us FOTO: Aljoša Kravanja

Po drugi strani pa so se lahko domači hokejisti, za katere je bil letošnji nastop prvi v tem tekmovanju (zanj so dobili posebno vabilo vodstva tekmovanja), sproščeno skušali pokazati v kar najboljši luči. "Težko bi v Ljubljano dobili boljšo ekipo, kot je Zug, ki se spogleduje z evropskim naslovom in ga želi osvojiti. So izjemno dobra ekipa, tudi sama švicarska liga je na zelo visokem nivoju. Če govorimo o nivoju švicarske lige – na pripravljalni tekmi sta se pomerila Bern in NHL moštvo Nashville Predators, slavili so slednji s 4:3. Zug pa je na švicarski lestvici uvrščen pred Bernom. Pomemben podatek, da se tudi ljudje zavedajo, proti kakšnim nasprotnikom igramo in za kako dobre ekipe gre. Vsi lepo vabljeni, obeta se nam hokejski spektakel," je povedal strateg zmajev Mitja Šivic, ki je opazil še nekaj: "Mislim, da tako hitrega hokeja v Tivoliju še ni bilo. Prav zato še večja pohvala našim fantom za zares dober odpor fantastični švicarski ekipi," je zaključil Šivic. Zug je sicer med največjimi klubi v Švici. Znan je po odlični hokejski akademiji, v svojem okrilju združuje okoli 250 mladih hokejistov, proračun za njihovo akademijo pa je več milijonski.

Izid, liga prvakov, 5. krog:
SŽ Olimpija – Zug 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
Čimžar 50.; Simion 8., O'Neill 20., 33.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ecoliqua
06. 10. 2022 11.41
-2
Žabe so slabe…
buhibatina
06. 10. 2022 11.15
+4
Po dolgem času res dober hokej. Presenetila me je Olimpija, ker so zdržali tempo celo tekmo. Na koncu so bili skoraj boljši. Bravo za predstavo!