Zimski športi

Zmaji po drugi zaporedni zmagi: Ne smemo pasti v pretirano lagodje

Ljubljana, 03. 12. 2022 12.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.J., D.S.
Komentarji
0

Hokejisti SŽ Olimpije so po mesecu in pol povezali dve zaporedni zmagi. Po Beljaku je v Tivoliju padel še italijanski Pustertal. Zmaga je toliko bolj vredna, ker je šlo za dvoboj proti neposrednemu tekmecu v boju za končnico. Zmaji so po dolgem času nastopili kompletni, kar je še posebej razveselilo prvega trenerja Mitja Šivica. Prvi zadetek za ljubljansko ekipo je dosegel 18-letni Miha Beričič, ki je pravo odkritje sezone ... Več v priloženih pogovorih z akterjema iz zmajevega gnezda..

Več videovsebin
  • Miha Beričič o zmagi proti Pustertalu
    01:13
    Miha Beričič o zmagi proti Pustertalu
  • Mitja Šivic po zmagi nad Pustertalom
    01:35
    Mitja Šivic po zmagi nad Pustertalom
Ljubljančani so po mesecu in pol povezali dve zaporedni zmagi.
Ljubljančani so po mesecu in pol povezali dve zaporedni zmagi. FOTO: Luka Kotnik

Miha Beričič je bil pred dnevi izbran za Young Star lige ICE meseca septembra in oktobra. 

Ljubljanski hokejisti so, potem ko so se za dalj časa znašli v igralski in rezultatski krizi, v zadnjih tekmah nakazali dvig krivulje. V prejšnjem krogu so premagali Beljačane, tokrat pa so le izkoristili priložnost, da bi dosegli dve zmagi zaporedoma, kar jim ni uspelo že od druge polovice oktobra.

"Počaščen sem, da sem bil nominiran in potem še izbran za Young Star meseca septembra in oktobra. Zame je to velika spodbuda za naprej, dokaz, da dobro izkoriščam priložnosti, ki sem sem jih dobil, in da se vse da, če trdo delaš in verjameš v uspeh. Hokej je ekipni šport in to je priznanje tudi za celotno ekipo," je takrat povedal 18-letni Beričič, ki je bil strelec prvega gola za zmaje na tekmi s Pustertalom. "Za razliko od nekaterih tekem v preteklosti tokrat nismo imeli hujših oscilacij v igri. Celo tekmo smo odigrali v konstantnem ritmu in to naj bo smerokaz za naprej," je še povedal mladi slovenski hokejist, ki odlično izkorišča ponujeno priložnost, ki mu jo namenja trener Mitja Šivic. "Sedaj ne smemo pasti v "comfort zone", kar se nam je v preteklosti že dogajalo. Fokus mora biti ves čas prisoten, saj v tej ligi prav vsak lahko premaga vsakega," je v pogovoru za 24ur.com še dejal Miha Beričič, odkritje sezone iz tabora hokejskih zmajev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.