Sveže
IZBERI DATUM:
IZBERI RUBRIKO: VSE RUBRIKE
23.49 22. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Predsednik sveta agencije: Velov ni primerna oseba za opravljanje funkcije

Je direktor Agencije za varnost v prometu vozil pijan in pri tem poškodoval službeno vozilo? S tem vprašanjem se je poleg policistov ukvarjala tudi ministrica za infastrukturo Alenka Bratušek, medtem ko je Igor Velov medijem še vedno nedosegljiv. Medtem pa sta se oglasila dva očividca, ki sta od blizu spremljala dogajanje izpred pošto v Stražišču pri Kranju.
22.29 22. 05. 2019
Drugi športi Zadovoljna

Celjski rokometaši do 23. naslova državnega prvaka

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so po današnji zmagi nad Riko Ribnico z 28:24 (15;13) v osmem krogu končnice za prvaka v ligi NLB osvojili šesti zaporedni in skupno 23. naslov državnih prvakov.
22.26 22. 05. 2019
Prva liga Telekom Slovenije Zadovoljna

Maribor proslavil 15. naslov državnega prvaka, naslednji izziv kvalifikacije Lige prvakov

V predzadnjem , 35. krogu nogometnega državnega prvenstva, je Maribor v Ljudskem vrtu premagal Krško (2:0) in pred svojimi navijači slavil naslov državnega prvaka. Vijoličaste julija čakajo kvalifikacije za Ligo prvakov. Olimpija je premagala Muro (1:0), Rudar v gosteh Celje (0:2), Domžale v gosteh Triglav (1:4) na tekmi Gorice in Aluminija golov ni bilo.
22.23 22. 05. 2019
MasterChef Slovenija Zadovoljna

Bojan jezno o sotekmovalcu: Lisica stekla

Nocojšnji izziv se je za Bojana Beštra, Špelo Golob in Klemna Lampiča odvil po Murphyjevem zakonu. V skupini so med kuhanjem prevladovale zamere in nesoglasja, temu primeren pa je bil tudi končni rezultat. A varnost so zapravili tudi vsi ostali z izjemo Anžeta Kuplenika, ki mu je Maj Janežič kavalirsko odstopil mesto na balkonu.
21.55 22. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Mayeva poziva Corbyna k podpori sporazuma o brexitu

Britanska premierka Theresa May je na vodjo opozicijskih laburistov Jeremyja Corbyna naslovila zadnji poziv, naj podpre sporazum Velike Britanije o izstopu iz Evropske unije. K podpori je pozvala tudi poslance v parlamentu.
21.53 22. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Svet UKC Ljubljana še ni izbral načina iskanja novega direktorja

Člani sveta Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana so obravnavali ponudbo ene mednarodne kadrovske agencije, ki bi primernega kandidata za vodenje največje bolnišnice iskala v tujini. Po pogajanju za znižanje stroškov od agencije pričakujejo novo ponudbo na naslednji seji, ko bo svet zavoda tudi odločil o načinu izbora direktorja.
21.38 22. 05. 2019
Glasba Zadovoljna

Zala in Gašper zaradi napake beloruske žirije izgubila dve mesti

"Glasovi beloruske žirije so bili zaradi razkritja njihovih rezultatov po prvem polfinalu razveljavljeni," so sporočili organizatorji Evrovizije EBU. Slovenija je zaradi ravnanja Belorusije, ki je v nasprotju s pravili, padla na 15. mesto. EBU je za finale s pomočjo posebne enačbe, ki je bazirala na glasovih preostalih žirij, namreč poustvaril nadomestne izide za belorusko žirijo.
21.22 22. 05. 2019
Domača scena Zadovoljna

Kakšni ljubimci so igralci najraje na odru?

Zdaj že tradicionalna, razgrnitev repertoarja v ljubljanski Drami je očitno dobitna kombinacija. In pesmi so se tokrat vrtele okoli ljubezni. Ljubljanska Drama namreč zaključuje trenutno sezono Intima, napovedali pa so že naslednjo. Rdeča nit prihajajoče sezone bo ljubezen.
21.09 22. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Običajni državljani bodo lahko nosili zgolj ročne pištole, ne vojaškega orožja

Brazilski predsednik Jair Bolsonaro je zaradi številnih kritik javnosti spremenil odlok, s katerim je omilil pogoje za posedovanje, nošenje in uvoz orožja. Po novem običajni državljani ne bodo več smeli nositi vojaških pušk, ampak samo ročne pištole.
21.05 22. 05. 2019
Liga prvakov Zadovoljna

Pochettino stavi na trdo delo in kanček sreče

Trener Tottenhama svojih fantov pred velikim finalom Lige prvakov ne razvaja, nagrada, ki jih čaka, je pač prevelika. Za razliko od Jürgena Kloppa, ki je nogometaše Liverpoola na priprave odpeljal na jug Španije, Mauricio Pochettino s svojim moštvom vztraja na Otoku. Verjame, da imajo dovolj časa, da do zgodovinskega obračuna zacelijo vse rane, ki so jih dobili v težki sezoni.
20.57 22. 05. 2019
Glasba Zadovoljna

Festival, ki združuje vse generacije

Na glasbenem odru v Mariboru so občinstvo zabavali Siddharta, Leteči odred in Tabu. Igrali so na festivalu Lampiončki, kamor vsako leto pride več tisoč obiskovalcev. Festival, ki se začne že čez dan, združuje vse generacije, staro in mlado, in tako so pod odrom stali tisti, ki festival obiskujejo že več kot desetletje in tisti, ki še študirajo in so si vzeli odmor med učenjem za izpite.
20.48 22. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Nigela Faragea obkolila množica, 'oborožena' z mlečnimi napitki

Nigel Farage naj bi po poročanjih medijev ostal ujet na propagandnem avtobusu svoje stranke Brexit po tem, ko ga je obkolila množica, oborožena z mlečnimi napitki. Le nekaj dni pred tem je vanj že zletel mlečni napitek, tokrat pa kontroverzni politik ni želel zapustiti avtobusa.
20.48 22. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

Sta več kot prijatelja?

17-letna Kaia Gerber, za katero mnogi pravijo, da je kopija svoje mame, nekdanje supermanekenke Cindy Crawford, je tokrat vzbujala pozornost na malibujski plaži, kjer pa ni bila sama. Sodeč po objavljenih fotografijah je neizmerno uživala v družbi Harryja Stylesa. Gre za več kot le prijateljstvo?
20.37 22. 05. 2019
Drugi športi Zadovoljna

Slovenskim odbojkaricam uspela generalka pred tekmo z Estonijo

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je odigrala prijateljsko tekmo z avstrijsko izbrano vrsto. Slovenske so zmagale s 3.1, tekma pa je bila zadnja pred sobotnim obračunom evropske lige z Estonijo.
20.34 22. 05. 2019
EU volitve Zadovoljna

Valicon: Najverjetnejša zmagovalka skupna lista SDS in SLS

Najverjetnejša zmagovalka nedeljskih evropskih volitev je skupna lista SDS in SLS, sledi pa ji LMŠ, ugotavlja volilna napoved družbe Valicon. Po predvidevanjih iz raziskave bi ti dve listi zelo verjetno osvojili po dva mandata, blizu drugemu evropskemu poslancu je tudi SD na tretjem mestu. Še en sedež bi pripadel NSi, osmi pa je še zelo negotov.
20.33 22. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Pahor predčasno oddal glas in pozval ljudi na volišča

Predsednik republike Borut Pahor se je v Novi Gorici udeležil predčasnega glasovanja na volitvah poslancev iz Slovenije v Evropski parlament. Ob tem je predsednik republike na Trgu Evrope pozval k udeležbi na evropskih volitvah.
20.29 22. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Močnejše nevihte v osrednji Sloveniji: Trzin pobelila toča

V nekaterih delih Slovenije so nastale močnejše nevihte, najmočnejša pa se je pojavila v okolici Mengša. Iz Trzina, Mengša, Kranja in Domžal so poročali o toči. Ponoči bodo padavine ponehale, v prihodnjih dneh pa bo vreme ponovno precej nestabilno in spremenljivo.
20.28 22. 05. 2019
Črna kronika Zadovoljna

Spolna zloraba: kljub izpovedi otrok vodstvo vrtca v Sloveniji 14 dni ni storilo ničesar

Združenje proti spolnemu zlorabljanju je razkrilo nov primer domnevne zlorabe otroka v enem od slovenskih vrtcev. 4-letna deklica je pred tremi tedni najprej staršem, nato pa še vzgojiteljem pokazala, kaj naj bi ji počel vzgojitelj v njeni skupini, kadar sta sama.
20.26 22. 05. 2019
Košarka Zadovoljna

Shante Evans: 'Igrala bom za Slovenijo in ne za svojo statistiko'

Slovenske košarkarice so že prvi teden priprav na evropsko prvenstvo ostale brez ene igralke, Sara Meden si je poškodovala koleno. Treningi so sicer v začetnem obdobju namenjeni predvsem telesni pripravi in uigravanju. Večina igralk je po koncu klubske sezone imela le nekaj prostih dni, tako da so se hitro privadile na ritem treningov. Tudi Shante Evans, Američanka s slovenskim potnim listom.
20.16 22. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Številne tožbe zaradi rakotvornega glifosata, ta kljub temu v uporabi tudi v Sloveniji

Na eno največjih svetovnih farmacevtskih korporacij, nemški Bayer, se je vsula ploha tožb zaradi sredstva za uničevanje plevela, ki vsebuje glifosat. Številni uporabniki naj bi zaradi njegove uporabe namreč zboleli za rakom. Podjetje tožijo, ker jih na nevarnost obolenja za rakom niso opozorili.
20.15 22. 05. 2019
Drugi športi Zadovoljna

Zaradi dopinških povezav pod drobnogledom tudi Milan Eržen

Mednarodna kolesarska zveza (Uci) je pod drobnogled vzela Milana Eržena, enega glavnih mož ekipe Bahrain-Meride, ter druge kolesarske delavce, ki bi lahko bili povezani z dopinško afero Aderlass.
19.43 22. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Bratuškova od Velova pričakuje pojasnila in odgovorno ravnanje

Policija še vedno preiskuje, kako so nastale poškodbe na službenem vozilu Agencije za varnost prometa, ki ga ima v stalni uporabi njen direktor Igor Velov. Ker niso prijeli prijave o prometni nesreči, poškodbe obravnavajo kot dogodek, zato direktorju tudi niso odredili preizkusa alkoholiziranosti. Avtomobil ni v voznem stanju. Ministrica Bratušek od Velova in agencije zahteva pojasnila in poudarja, da od nosilcev odgovornih funkcij pričakuje odgovorno ravnanje.
19.41 22. 05. 2019
EU volitve Zadovoljna

Pogovor z Violeto Tomić, nosilko liste stranke Levica

Violeta Tomić, nosilka liste stranke Levica se je rodila leta 1963. Dolgo smo jo poznali le kot dramsko igralko, leta 1985 pa je diplomirala na AGRFT. Med letoma 2003 in 2006 je bila na RTV Slovenija voditeljica kviza Najšibkejši člen. Njena politična pot se je začela leta 2014, ko je bila na listi Združene levice izvoljena za poslanko v državnem zboru.
19.09 22. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Bomo Slovenci znova med najbolj politično pasivnimi Evropejci?

Pred petimi leti je na dan volitev v evropski hram demokracije doma ostalo kar 75 odstotkov volivcev, s tem pa smo imeli kar četrto najslabšo volilno udeležbo v EU. Bo letos kar drugače? Medtem pa je več uglednih Slovencev svojo podporo namenilo Žigi Turku, ki kandidira na listi NSi.
19.03 22. 05. 2019
Črna kronika Zadovoljna

Migranti, ujeti v vagonu z žitom, sami poklicali na pomoč

Koprski policisti so v zgodnjih jutranjih urah na železniški postaji v Sežani pri pregledu vagonov z žitom odkrili tri nezakonite migrante, ki so zaradi pomanjkanja svežega zraka v prostoru z žitom težko dihali. Na kraju dogodka so jim nudili zdravniško pomoč. Migrante bodo po opravljenih policijskih postopkih vrnili na Hrvaško.
19.02 22. 05. 2019
Veriga dobrih ljudi Zadovoljna

Slovenci smo še enkrat dokazali, da imamo veliko srce za sočloveka

47-letna Vida Judit Bukovec in njena 11 letna hči, živita v majhni hiški, polni vlage in črne plesni, streha že dolgo ne tesni več. Odzvali ste se številni, vključno z obrtniki, ki jima bodo hiško zdaj spravili v red. In ker je takih primerov veliko, se seveda vprašamo, ali lokalne skupnosti, predvsem pa centri za socialno delo za te ljudi res naredijo dovolj.
18.47 22. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

40-letna Michelle in 23-letni Jordan sta si privoščila osvežitev

40-letna ameriška igralka Michelle Rodriguez se te dni tako kot večina zvezdnikov mudi v francoskem mestu Cannesu, kjer poteka filmski festival. Zvezdnica si je od vseh obveznosti privoščila ohladitev v hotelskem bazenu, kjer se ji je pridružil tudi 23-letni avstralski maneken Jordan Barrett.
18.46 22. 05. 2019
Nogomet Zadovoljna

Mourinho kategorično zavrnil možnost vodenja 'stare dame'

Glede na zelo uspešno obdobje, ki ga je Jose Mourinho pred leti preživel pri milanskem Interju, je bilo že ob uvodnih namigovanjih, da bi po koncu sezone na klopi torinskega Juventusa utegnil zamenjati Massimiliana Allegrija, bolj ali manj obsojeno na neuspeh.
18.24 22. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Štirje družinski zdravniki iz ZD Brežice z junijem dajejo odpoved

Štirje družinski zdravniki iz ZD Brežice z junijem dajejo odpovedi zaradi nevzdržnih sistemskih delovnih razmer, ki ne omogočajo več varne in kakovostne skrbi za bolnike. Odpovedni rok se jim izteče konec avgusta, a so vodstvu predlagali podaljšanje do 15. septembra. Odpovedi so namreč pripravljeni umakniti ob uresničitvi njihovih zahtev.
17.33 22. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Ameriški lovci ob obali Aljaske prestrezajo ruska letala

Ameriška vojaška letala so danes že drugič v dveh dneh prestregla ruska letala, ki so vstopila v zračno tamponsko območje ob obali Aljaske, so sporočili iz poveljstva zračne obrambe Severne Amerike (Norad). V Moskvi so potrdili, da so njihova letala letela ob obali Aljaske, a da niso vstopila v zračni prostor nobene druge države.
17.28 22. 05. 2019
Drugi športi Zadovoljna

Ewan zmagovalec 11. etape, Roglič ostaja na drugem mestu

Na kolesarski dirki po Italiji je bila na sporedu 11. etapa, prav tako kot prejšnja, ravninska in zadnja pred vzponi v hribe. Zmagovalec etape je Caleb Ewan, v skupnem seštevku dirke pa ni sprememb, Primož Roglič ostaja na drugem mestu.
17.22 22. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

Eva Longoria za obletnico poroke naredila izjemo

Eva Longoria se z družino že več dni mudi v Cannesu, kjer se je v okviru filmskega festivala udeležila številnih družabnih dogodkov. 44-letna zvezdnica rada deli utrinke iz svojega življenja na družbenih omrežjih, za razliko od svojega moža, ki pa ni preveč navdušen, ko je v središču pozornosti.
17.06 22. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Nekdanji vodja celjske ortopedije Fokter zanikal prejemanje podkupnine

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se je nadaljeval predobravnavni narok za obtožene v odmevni korupcijski aferi v zdravstvu. Tokrat je pred sodnico Dejano Fekonja stopil nekdanji vodja ortopedije v celjski bolnišnici Samo Karel Fokter, ki mu obtožnica med drugim očita kaznivo dejanje nedovoljenega sprejemanja daril. Izrekel se je za nedolžnega.
16.58 22. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Evropske volitve v Franciji: Steve Bannon na pomoč desnici

Nekdanji Trumpov politični strateg, ki je po mnenju mnogih odločilno prispeval k Trumpovi izvolitvi v Belo hišo, je pred evropskimi volitvami svoje moči usmeril na Staro celino, z namenom združiti skrajno desne, populistične sile v Evropi. V luči tega se je tudi v Franciji jasno postavil na stran Nacionalnega zbora Marine Le Pen.
16.58 22. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Drugi največji jeklar na Otoku v likvidaciji, brez dela 5000 ljudi

Pristojno sodišče v Londonu je razglasilo likvidacijo britanskega jeklarskega podjetja British Steel. Gre za hud udarec, saj bi bilo lahko ob delo okoli 5000 delavcev, prizadetih pa bi bilo lahko še 20.000 drugih ljudi, ki so v dobavni verigi podjetja. Britanska vlada se je že zavezala, da bo poskušala zavarovati proizvodne lokacije družbe.
16.25 22. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Po aferi Ibiza prisegla nova avstrijska vlada

Avstrijski predsednik Alexander Van der Bellen je imenoval nove člane avstrijske prehodne vlade, ki je nato po imenovanju tudi prisegla. Nova avstrijska vlada tako velja za manjšinsko vlado ljudske stranke.  
16.20 22. 05. 2019
MasterChef Slovenija Zadovoljna

Hotel je onesposobiti nasprotnika, a se je pošteno uštel

Nocoj bo v MasterChefu Slovenija prava priložnost za potrjevanje starih ljudskih modrosti. Edega od tekmovalcev bo prevzela igra taktiziranja, pri tem pa bo pozabil na podrobnosti, ki mu bodo na koncu prekrižale načrte. Ali bo svojo skupino obsodil na neuspeh?
15.47 22. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

Dilema na rdeči preprogi v Cannesu: Leonardo DiCaprio ali Brad Pitt?

Leonardo DiCaprio in Brad Pitt sta se v Cannesu udeležila slavnostne premiere novega filma Bilo je nekoč v Hollywoodu. Na rdeči preprogi so bile vse oči uprte v njiju. Po predvajanju filma pa je bila celotna ekipa, z režiserjem na čelu, nagrajena s šestminutnim aplavzom in stoječimi ovacijami.
15.45 22. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Zaradi slabega vremena v Goriških brdih ni češenj

Letošnje muhasto spomladansko vreme pušča posledice tudi v sadjarstvu. Zaradi dežja, premalo toplih in sončnih dni smo bili v Sloveniji prikrajšani za prve češnje, ki jih je bilo zgolj za vzorec. Ob napovedanem izboljšanju vremena bo češenj v prihodnjih tednih dovolj, tako da praznik češenj v Goriških brdih ne bo občutil pomanjkanja.
15.37 22. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Poročilo: sodišča lani spet zmanjšala število nerešenih zadev

"Poslovanje sodstva v lanskem letu je bilo učinkovito in uspešno," je lansko delo sodišč ovrednotilo Vrhovno sodišče. Pravijo, da so kazalniki učinkovitosti poslovanja stabilni tudi v primerjavi s tujino, da se še naprej skrajšuje povprečni čas reševanja zadev in znižuje število nerešenih zadev. Letno poročilo o učinkovitosti in uspešnosti sodišč 2018 je predsednik Vrhovnega sodišča predal ministrici Katičevi in predsedniku DZ Židanu.
15.26 22. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Hladen tuš za Kovačiča: zavrnjena pobuda glede drugega tira

Pobudo Vilija Kovačiča za oceno ustavnosti zakona o drugem tiru je ustavno sodišče zavrnilo. Kot so sporočili s sodišča, pobuda ne odpira pomembnih ustavnopravnih vprašanj, zato jo je ustavno sodišče zavrnilo. Sklep je bil sprejet soglasno.
15.26 22. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

Milla Jovovich o splavu: Najhujša mora, iz katere se še nisem zbudila

Milla Jovovich je na svojem Instagramu pred kratkim delila priznanje, da je pred približno dvema letoma v petem mesecu nosečnosti dobila nepričakovane popadke. Zaradi tega je morala nemudoma na medicinski poseg, kjer je otroka splavila. Njeno priznanje je sledilo kmalu po govoru o novi zakonodaji in prepovedi splava v Alabami in Georgiji.
15.04 22. 05. 2019
Košarka Zadovoljna

Nov udarec za selektorja Grgića: Medenova zaradi poškodbe kolena brez EP

Čeprav so se priprave naših košarkaric na bližajoče se evropsko prvenstvo, ki ga bosta gostili Srbija in Latvija, na Rogli začele v odličnem vzdušju, je zadnja novica, da zaradi poškodbe levega kolena v Niš ne bo mogla potovati Sara Meden, vse skupaj nekoliko skazila in obenem selektorju Damirju Grgiću prinesla novo skrb.
15.03 22. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

V prometnih nesrečah na območju Celja letos umrlo že 11 ljudi

Na območju Policijske uprave Celje letos beležijo izjemno poslabšanje prometne varnosti. V desetih prometnih nesrečah je umrlo enajst ljudi, lani v enakem obdobju dve osebi. V celotnem lanskem letu je zaradi posledic prometnih nesreč umrlo dvanajst ljudi.
15.01 22. 05. 2019
EU volitve Zadovoljna

'Evropska unija, naša širša domovina se je znašla v zastoju in potrebuje naš glas'

Po podatkih okrajnih volilnih komisij se je prvi dan predčasnega glasovanja na evropskih volitvah udeležilo 8052 volivk in volivcev oziroma 0,47 odstotka vseh volilnih upravičencev. Na volitvah leta 2014 je prvi dan predčasno glasovalo 4855 volivcev oziroma 0,29 odstotka vseh volilnih upravičencev, so sporočili z Državne volilne komisije.
14.55 22. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Britanski EE bo omrežje 5G zagnal brez Huaweijevih mobilnikov

Dva japonska ponudnika mobilnih storitev bosta zadržala prodajo novih pametnih telefonov kitajskega tehnološkega velikana Huawei. Za to sta se odločila zaradi nedavne ameriške prepovedi poslovanja s kitajskim Huaweiem. Britanski EE pa bo konec meseca zagnal mobilno omrežje 5G, a pri tem v nasprotju s prvotnimi načrti ne bo ponudil mobilnikov Huaweia.
14.54 22. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Amazonova tehnologija za prepoznavanje obrazov na preizkušnji

Spletni velikan Amazon se je znašel na udaru kritikov, ki strogo nasprotujejo prodaji tehnologije za prepoznavanje obrazov uradnim organom. Svet delničarjev bo, kljub pritiskom uprave, sedaj odločal o prodaji sistema Rekognition policiji in ameriškim vladnim agencijam.
14.42 22. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Slovenija boljša kot Danska v boju proti transmaščobam

Na področju odstranjevanja trans maščob iz prehrane je Slovenija predstavljena kot vzorčni primer. To je pomembno priznanje, ki so ga bili deležni slovenski strokovnjaki, ki se udeležujejo 72. Generalne skupščine Svetovne zdravstvene organizacije v Ženevi.
14.35 22. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Sindikat vojakov predlaga Komisijo za pomiritev

Sindikat vojakov Slovenije je na obrambno ministrstvo podal predlog za oblikovanje Komisije za pomiritev. Smatrajo namreč, da je bila odpoved Pogodbe o zagotavljanju pogojev za delovanje SVS neutemljena.
14.17 22. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Slovenija je papežu Frančišku podarila čebelnjak

Vatikanski vrtovi so odslej bogatejši za slovenski čebelnjak. V imenu Slovenije ga je papežu Frančišku ob robu splošne avdience podarila ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec ter tako Svetemu sedežu prenesla sporočilo svetovnega dneva čebel in prizadevanja Slovenije za zaščito čebel.
14.05 22. 05. 2019
Zvezde plešejo Zadovoljna

NAGRADNA IGRA: Kdo se je razveselil vstopnic za veliki finale šova Zvezde plešejo?

Nagradna igra je zaključena: preverite, ali ste vi tisti srečnež, ki si bo to nedeljo oddajo Zvezde plešejo namesto iz naslonjača ogledal kar v živo!
13.57 22. 05. 2019
Nogomet Zadovoljna

Hazard iz Borusssie k Borussii

Nemški nogometni podprvak Borussia Dortmund je potrdil, da je podpisal petletno pogodbo s Thorganom Hazardom, mlajšim bratom zvezdnika Chelseaja, Edena. Šestindvajsetletni krilni nogometaš se v Dortmund seli iz Borussie Mönchengladbach, za katero je odigral 182 tekem, v katerih je zbral 46 golov in 44 podaj.
13.54 22. 05. 2019
Črna kronika Zadovoljna

Napad na Arsenovičev lokal: policija išče neznanca s fotografij

Policija je objavila fotografije dveh moških, ki ju sumijo vpletenosti v napad na lokal mariborskega župana Arsenovića. Osumljenca so odkrili s pomočjo posnetkov nadzornih kamer, ki ju je posnela, ko sta pobegnila s kraja kaznivega dejanja.
13.44 22. 05. 2019
Borilni športi Zadovoljna

Poletna boksarska poslastica: "PacMan" in Thurman prvič iz oči v oči

Čez slaba dva meseca bo kultna MGM Grand Arena v Las Vegasu prizorišče nove boksarske poslastice med prvakoma velterske kategorije po verziji WBA, legendarnim Filipincem Mannyjem Pacquiaom in Keithom Thurmanom. Čeprav so nekateri prepričani, da bo slednji unovčil precejšnjo razliko v letih, drugi svarijo pred izkušnjami neuničljivega "PacMana".
13.39 22. 05. 2019
Liga prvakov Zadovoljna

Potrebnih bo 120 milijonov evrov: City, PSG in United v boj za Isca

Madridski Real ima za sabo, za svoje standarde, katastrofalno sezono. V pravkar končani galaktiki niso osvojili niti ene lovorike, če izvzamemo osvojitev svetovnega klubskega prvenstva, kar jim je uspelo že sedmič v svoji zgodovini. Najbolj boli zaostanek devetnajstih točk za Barcelono v Primeri Division. Posledično bo za veliki neuspeh "odgovarjalo" kar nekaj sedanjih članov belega baleta. Obeta se veliki "eksodus".
13.28 22. 05. 2019
Drugi športi Zadovoljna

Pri zgolj 22 letih svetovna plavalna senzacija že končala izjemno kariero

Litovska plavalka Ruta Meilutyte, ki je pri 15 letih navdušila športni svet z osvojitvijo zlate olimpijske kolajne v Londonu na 100 m prsno, je sporočila, da pri rosnih 22 že končuje uspešno športno pot. Glavni razlog za ta korak naj bi bila depresija, s katero se nekdanja svetovna prvakinja spopada že nekaj časa.
13.15 22. 05. 2019
Zanimivosti Zadovoljna

50. obletnico stripovskega junaka - Alan Ford teče častni krog

Stripovski junak Alan Ford je bralce osvojil s črnim humorjem, družbeno satiro, ironijo in nadrealizmom. Letos tako strip praznuje že 50 let, izjemno popularnost pa je dočakal prav v državah nekdanje Jugoslavije.
13.00 22. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Razbili skupino organiziranega kriminala: trgovina z mamili, cigareti, umori

Policije več evropskih držav so v skupni operaciji minuli teden razbile nevarno skupino mednarodnega organiziranega kriminala v Evropi, ki je sodelovala v obsežni trgovini z mamili in cigaretami, umorih in pranju denarja. V zadnjih dveh letih je zaslužila 680 milijonov evrov. Prijeli so 22 ljudi, je sporočil evropski policijski urad Europol.
12.36 22. 05. 2019
Zvezde plešejo Zadovoljna

Plesalci pri zvezdah ne popuščajo in jih še bolj 'gonijo' na treningih

Veliki finale šova Zvezde plešejo se nezadržno približuje, kjer bodo trije finalisti morali zaplesati več plesnih točk ter prepričati sodnike in gledalce. Pri treh profesionalnih plesalcih smo preverili, kako potekajo priprave na finalno oddajo.
12.20 22. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

Spregovorila o tragični izkušnji: do smrti povozila otroka

47-letna igralka Rebecca Gayheart , ki večinoma igra v televizijskih serijah, zaslovela pa je v filmu Krik 2, je spregovorila o tragični izkušnji iz preteklosti. Leta 2001 je bila namreč udeležena v prometni nesreči s smrtnim izidom, ki jo je za vedno zaznamovala.
12.16 22. 05. 2019
Črna kronika Zadovoljna

Kriminalistične preiskave povezane z zasegom 300 kilogramov iranskega heroina

Kriminalistične hišne preiskave, ki so jih vodili kriminalisti PU Koper, so potekale v povezavi z lanskim zasegom droge v Luki Koper. 26. aprila 2018 so namreč v 800 polivinilastih vrečkah našli slabih 306 kilogramov iranskega heroina. Neuradno so tudi v zadnji seriji preiskav odkrili nekaj prepovedane droge.
12.12 22. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Letalo se je naučila pilotirati z nogami

Zdaj 36-letna Jessica je že kot majhna deklica sanjala, da je Super ženska, ki leti nad oblaki, vendar je, ko je odrasla, ugotovila, da se boji letenja. Kljub vsemu, se je odločila, da premaga strah. Pred leti je postala licencirana pilotna. To ne bi bilo nič takega, če se Jessica ne bi rodila brez rok.
12.12 22. 05. 2019
Črna kronika Zadovoljna

Ko sta se voznika s potovanja po BiH vrnila v garažo, je izpod avtobusa lezel moški

Voznika skupine Arriva Slovenija sta, ko sta se z avtobusom iz potovanja po Bosni in Hercegovini z avtobusom vrnila v garažo na Jesenicah, naletela na nenavaden prizor. Izpod avtobusa je namreč lezel moški. Kot je potrdila policija, je bil slepi potnik državljan Maroka, ki so ga predali v nadaljnji postopek azilnemu domu.
11.48 22. 05. 2019
Nogomet Zadovoljna

Nizozemski strateg v precepu: Zmagati ali si zagotoviti prvo ligo?

Do zelo zanimive situacije je prišlo v nizozemskem prvenstvu. Obračun dodatnih kvalifikacij med De Graafschapom in Cambuurjem bo odločil, kdo bo v prihodnji sezoni igral med elito. Dvoboj verjetno ne bi požel večje pozornosti, če ne bi bil De Graafschapov trener za naslednjo sezono že dogovorjen prav s Cambuurjem.
11.19 22. 05. 2019
MasterChef Slovenija Zadovoljna

Brez drame in napetosti v Sončnem raju

Obiskovalce prireditve Medeni dan, ki je pretekli konec tedna potekal v Sončnem raju v Vodolah pri Mariboru, so med drugim pričakali tekmovalci šova MasterChef Slovenija. Sandra Salihović pravi, da so bili njihovi gostje zelo zadovoljni.
11.12 22. 05. 2019
Črna kronika Zadovoljna

V Sežani našli hudo poškodovanega moškega, policija prosi za pomoč

Koprski policisti so sporočili, da so domačini v Sežani ob pločniku našli hudo poškodovanega moškega, čigar identiteta še ni znana. Ker okoliščine dogodka niso znane, policija poziva morebitne očividce, naj pokličejo na telefonsko številko policije 113 ali anonimno telefon 080 1200.
11.09 22. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

'Ko se boste naslednjič jezili zaradi prometa, se spomnite te deklice'

Zadnje tedne po spletu kroži prikupna novica o štiriletni deklici, ki se je borila z redko obliko raka. Ko so ji zdravniki povedali, da je končala s terapijo, se je oblekla v svoj najljubši lik in ponosno pozvonila bolnišnični zvon. Njeno dejanje je komentiral tudi zvezdnik filma.
10.56 22. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

V ZDA opazili rožnato samico delfina z mladičem

12 let potem, ko so Američani z navdušenjem v reki Calcasieu v ameriški zvezni državi Louisiana prvič opazili redko samico rožnatega delfina, je ta zdaj skotila prvega mladiča. Njegova skotitev daje upanje, da bo mladiček podedoval materino gensko mutacijo, kar bi pomagalo ohraniti to redko živalsko vrsto.
10.50 22. 05. 2019
Nogomet Zadovoljna

Čech zanikal govorice: Odločil se bom po finalu

Petr Čech se po tej sezoni poslavlja od aktivnega igranja nogometa. Angleški mediji so v zadnjem času poročali, da je s Chelseajem že dogovorjen za mesto športnega direktorja v naslednji sezoni, kar pa je 37-letni Čeh na Twitterju zanikal. Kot sam pravi, je 100-odstotno osredotočen na zadnjo tekmo v karieri.
10.35 22. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

Manekenka z zgodbo 'moderne pepelke': od revščine do milijonov

Odraščala je v hudi revščini, nato pa postala milijonarka. Njen nekdanji mož naj bi zaradi njene netaktnosti pristal na rehabilitaciji, sama pa je danes v razmerju z novim bogatašem, ki ga je spoznala istega leta, ko se je ločila od moža.
10.34 22. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Na limanicah, krožnikih ali kot okras na steni pri nas na leto konča približno 50.000 ptic

Pot se za številne ptice selivke konča v pasteh, mrežah ali limanicah in nazadnje na krožniku ali kot okras na steni, opozarja Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije. Kot poudarja, je veljalo, "da je Slovenija nekakšna oaza, kjer so ptice selivke varne pred nezakonitim ubijanjem, a novo poročilo kaže, da je kriminala nad pticami bistveno več, kot smo verjeli do zdaj."
10.21 22. 05. 2019
MotoGP Zadovoljna

Espargaro: Vedno bližje smo najboljšim, stopničke niso daleč

Pol Espargaro je bil s šestim mestom, za vrat je dihal legendarnemu Valentinu Rossiju, na VN Francije v Le Mansu zelo zadovoljen. Španski dirkač na KTM je prepričan, da se razlika do najboljših vztrajno manjša in da ni daleč dan, ko se bo zavihtel tudi na zmagovalni oder. "Kdo ve, morda bom že na naslednji dirki v Italiji med prvimi tremi."
10.11 22. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

Zvezdnica omedlela: kriva je bila obleka in 'tisti dnevi v mesecu'

Članica žirije, ki bo na letošnjem festivalu izbrala dobitnika zlate palme, je tudi mlada ameriška igralka Elle Fanning. Igralka pa je na eni od gala večerij prestrašila navzoče, ko je nenadoma padla s stola, zvezdnica je namreč omedlela.
09.51 22. 05. 2019
Borilni športi Zadovoljna

Fury zbodel Joshuo in Wilderja: Samo izgovarjata se

Le nekaj dni po tem, ko je Deontay Wilder v dvoboju za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC brutalno nokavtiral dominica Breazeala, se je oglasil Tyson Fury. Britanec je mnenja, da bo naslednji veliki dvoboj napočil marca ali aprila prihodnje leto.
09.48 22. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Najstnik iz živalskega vrta ukradel ogroženega lemurja

19-letni Aquinas Kasbar je priznal, da je iz lokalnega živalskega vrta ukradel ogroženega lemurja, nato pa ga še isti dan odložil pred bližnjim hotelom. Kot je dejal, ga je želel obdržati kot hišnega ljubljenčka, a si je nato premislil. Grozi mu enoletna zaporna kazen.
09.40 22. 05. 2019
Nogomet Zadovoljna

Barca 'odpisala' šesterico, med 'odvečnimi' tudi Rakitić

V taboru aktualnih španskih prvakov intenzivno sestavljajo igralski kader za naslednjo sezono. Prometa bo kar precej in to v obeh smereh, tako v rubriki prihodi, kot tudi med tistimi, na katere vodstvo kluba ne računa več. Pred prihodom svežih moči se v klubu želijo rešiti nekaterih "odvečnih". Vselej dobro obveščeni katalonski El Mundo Deportivo trdi, da je na izhodnih vratih najmanj šest nogometašev.
09.15 22. 05. 2019
Mali šef Slovenije Zadovoljna

Dolenjska - dežela cvička in razgibane kulinarike

Fižolovi štruklji, ocvirkovka, domače klobase, jagenjček ... Dobrote, ob katerih se marsikomu pocedijo sline. In če omenimo še cviček, je že bolj jasno, da se tokrat v sklopu našega kulinaričnega sprehoda po Sloveniji selimo na Dolenjsko. S tistih koncev, znanih po idiličnih zidanicah, vinogradih in gostoljubju domačinov, natančneje iz Novega mesta, namreč prihajata Pia Kump in Žiga Kastelic, ki smo ju spoznali v 4. oddaji Mali šef Slovenije.
09.01 22. 05. 2019
Ljubezen po domače Zadovoljna

Odprla je svoje srce in se mu povsem razgalila

Miha Božič je povsem očaral in začaral Anico Prebejšek iz Loke pri Zidanem Mostu. Na zmenku se je kar topila, mu zaupala nekaj žalostnih podrobnosti iz svojega ljubezenskega življenja in mu zagotovila, da bo zanj naredila vse. Oglejte si zmenek, ki ga v oddaji Ljubezen po domače ne boste videli.
08.54 22. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

Zakaj sta Kim in Kanye sina poimenovala Psalm?

Kim Kardashian West in Kanye West sta s pomočjo nadomestne matere dobila svojega četrtega otroka, sina Psalma. Ime, ki nosi tako hebrejsko kot svetopisemsko simboliko, je bilo še posebej blizu očetu Kanyeju, ki je pred časom priznal, da si želi imeti sedem otrok.
08.49 22. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

Zvezdnik navdušen nad dolino Soče

Luka Šulić, violončelist iz zelo uspešnega dua 2CELLOS, je na Instagramu dvignil temperaturo oboževalk, ko je objavil fotografijo svojega 'namakanja' v reki Soči. Zraven je zapisal, da je navdušen nad lepo zeleno dolino ter povabil vse, naj jo obiščejo.
08.48 22. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Čudežni lepotni pripomoček za ultra dolge in goste trepalnice

Ste preizkusili že številne maskare, pa vam nobena ne pričara dramatičnega pogleda, o katerem sanjate?
08.46 22. 05. 2019
Nogomet Zadovoljna

Na izhodnih vratih: de Gea zavrnil podaljšanje

Španski vratar David de Gea je zavrnil ponudbo Manchester Uniteda za podaljšanje pogodbe. Ta ga na Old Trafford veže le še do konca prihodnje sezone, tako da bi se že v tem poletnem prestopnem roku znalo zgoditi, da bi 28-letnik zamenjal klubske barve.
08.34 22. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Zakaj je barvanje sivih las zgolj drag nateg?

Problem, ki pesti večino ljudi srednjih let, je končno dobil svojo rešitev. V nadaljevanju ti bom razkril, kakšne težave so mi v mojih zgodnjih 40-ih začeli povzročati sivi lasje, ki jih je bilo z vsakim dnevom več in kako sem se jih uspel znebiti brez kakršnegakoli barvanja ali frizerskega posega.
07.52 22. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Trumpova vlada predlaga odvzem stanovanj mešanim družinam

Ministrstvo za stanovanja in urbani razvoj ZDA je pripravilo predlog izselitve družin, katerih člani so tudi nezakoniti priseljenci. Gre za stanovanja, katerih stanovalci prejemajo zvezno pomoč pri plačevanju najemnine. Nasprotniki politike vlade opozarjajo, da bo na cesti ostalo več tisoč otrok.
07.41 22. 05. 2019
Hokej Zadovoljna

V finalu lige NHL prvič po letu 1970

Hokejisti Saint Louis Blues so se četrtič v klubski zgodovini uvrstili v veliki finale lige NHL, a obenem prvič po letu 1970. Ekipa iz Missourija, ki še nikoli ni osvojila Stanleyjevega pokala, je na šesti tekmi finala zahodne konference proti San Jose Sharks zmagala s 5 : 1 in s skupnim izidom 4 : 2 v zmagah napredovala v finale.
07.34 22. 05. 2019
Košarka Zadovoljna

Toronto izenačil finalno serijo na vzhodu

Košarkarji Toronto Raptors so v finalu vzhodne konference lige NBA proti Milwaukee Bucks poravnali razmerje moči v zmagah na 2 : 2. Kyle Lowry je k visoki zmagi domače ekipe s 120 : 102 prispeval 25 točk, Kawhi Leonard, ki je igral v bolečinah, saj ima težave s poškodbo desne noge, pa jih je dodal 19.
07.25 22. 05. 2019
Veriga dobrih ljudi Zadovoljna

Sodišče odločilo, ministrstvo za delo pa, kot da se ni zgodilo nič

Čeprav je delovno in socialno sodišče odločilo, da mora center za socialno delo pri izračunu višine otroškega dodatka in subvencije za vrtec upoštevati, če se je staršem v vmesnem obdobju znižal dohodek, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ni reagiralo. Medtem družine, ki se jim je zmanjšala plača, odločbe pa ostajajo izračunane po starem, trpijo še naprej.
07.21 22. 05. 2019
Dejstva Zadovoljna

Zakaj SDS cen slovenskih vinjet ne more primerjati z avstrijskimi?

Slovenska vinjeta je 20 evrov dražja kot avstrijska, čeprav imamo v Sloveniji nižje plače, nižje pokojnine in manj kilometrov avtocest, trdijo pri Slovenski demokratski stranki. Se Avstrijci res vozijo ceneje od nas? Stvari niso tako črno-bele.
06.45 22. 05. 2019
Domača scena Zadovoljna

Slovenski plesalec iskreno o ljubezni, Zvezdah plešejo ter načrtih

Slovenec Aljaž Škorjanec, zmagovalec 11. sezone britanskega šova Strictly Come Dancing, in njegova žena, Američanka Janette Manrara, sta si življenje ustvarila v Londonu. Čeprav 29-letni Aljaž prihaja iz Slovenske Bistrice, se je te dni vživel v vlogo turista in ženi razkazal lepote Slovenije.
06.25 22. 05. 2019
Gospodarstvo Zadovoljna

Ljubljana, meka za imetnike kriptovalut

Ljubljana je postala prava meka za imetnike kriptovalut, ki bi jih radi zapravljali. In to le v letu dni, odkar je Eligma poskrbela, da je ljubljanski BTC City postal točno to – bitcoin city. Osem let je minilo, odkar je podjetje Rogerja Vera prvo sprejelo bitcoin kot plačilo, zato se t. i. bitcoin Jezus pri nas odlično počuti.
06.20 22. 05. 2019
Zanimivosti Zadovoljna

V Imotskem bodo mercedesi dobili svoj spomenik

Ljubezen, ki je vzplamtela pred več kot 50 leti in je vse bolj goreča. To je ljubezen, ki jo prebivalci hrvaškega Imotskega gojijo do mercedesov. Ni skrivnost, da je v mestecu na meji med Dalmacijo in Hercegovino največ mercedesov na prebivalca na svetu, zato so se odločili, da temu nemškemu avtu postavijo celo spomenik.
06.07 22. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

Depp trdi, da si je nekdanja soproga modrice na obrazu narisala

Bila sta noro zaljubljena, zadoneli so poročni zvonovi, a se je hitro zalomilo in sledila je mukotrpna ločitev. Razveza je bila uspešna, a še kar sta na sodišču; Johnny Depp in Amber Heard. Vsaka stran trdi svoje. Amber - Johnny jo je pretepal, Johnny - Amber je bila nasilna oseba v razmerju.
06.06 22. 05. 2019
Košarka Zadovoljna

Pričakovano: Dončić v najboljši peterki novincev pretekle sezone

Medtem ko v ameriški košarkarski ligi NBA trenutno spremljamo zaključna dejanja končnice, prihaja čas podeljevanja nagrad najboljšim po rednem delu. Če se nekaj vprašanj še poraja ob nagradi za najboljšega igralca lige (MVP), pa teh ni bilo ob najboljši peterki novincev. Kot prvi se je tam znašel slovenski reprezentant Luka Dončić.